indirdik


14 Haziran 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAMYA TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI BAMYA NASIL YAPILIR

ZEYTİNYAĞLI BAMYA TARİFİ – ZEYTİNYAĞLI BAMYA NASIL YAPILIR

Bugünkü tarifimiz de mevsim sebzelerinden bamya ile yapılan güzel bir zeytinyağlı yemek; zeytinyağlı bamya.

Malzemeler:
Yarım kilo bamya
3 çorba kaşığı sirke
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
2 orta boy adet domates
2 çorba kaşığı limon suyu
2 bardak sıcak su
tuz  - karabiber

Zeytinyağlı Bamya Yapılışı:
Bamyaları yıkayıp tepelerini konik biçimde kesin. 
(Ama çok derin kesmeyin ki bamyalar sümüklenmesin)
Tepeleri kesilmiş bamyaları sirkeli suda beş dakika kadar bekletip suyunu süzün.
Soğanları yemeklik kesin.
Sarımsakları küçük küçük kıyın.
Domatesleri küçük küçük küpler olarak kesin.
Tencerede zeytinyağını ısıtın.
Yemeklik kesilmiş soğanları bir süre çevirin, renkleri çok hafif döndüğünde sarımsakları atıp çevirmeye devam edin.
Soğanlar sararınca domatesleri de ekleyip bir süre daha kavurun.
Domatesleri de hafif öldürdükten sonra bamyaları ekleyin.
Limon suyunu, tuz, karabiberini koyun, 2 bardak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder