Bugünkü tarifimiz de mevsim sebzelerinden bamya ile yapılan güzel
bir zeytinyağlı yemek; zeytinyağlı bamya.
Malzemeler:
Yarım kilo bamya
3 çorba kaşığı sirke
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
2 orta boy adet domates
2 çorba kaşığı limon suyu
2 bardak sıcak su
tuz - karabiber
Zeytinyağlı
Bamya Yapılışı:
Bamyaları yıkayıp tepelerini konik biçimde kesin.
(Ama çok derin kesmeyin ki bamyalar sümüklenmesin)
Tepeleri kesilmiş bamyaları sirkeli suda beş dakika kadar bekletip suyunu süzün.
Tepeleri kesilmiş bamyaları sirkeli suda beş dakika kadar bekletip suyunu süzün.
Soğanları yemeklik kesin.
Sarımsakları küçük küçük kıyın.
Domatesleri küçük küçük küpler olarak kesin.
Tencerede zeytinyağını ısıtın.
Yemeklik kesilmiş soğanları bir süre çevirin, renkleri çok hafif
döndüğünde sarımsakları atıp çevirmeye devam edin.
Soğanlar sararınca domatesleri de ekleyip bir süre daha kavurun.
Domatesleri de hafif öldürdükten sonra bamyaları ekleyin.
Limon suyunu, tuz, karabiberini koyun, 2 bardak kadar sıcak su
ekleyip kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder