AYVALIK TOSTU TARİFİ - EVDE AYVALIK TOSTU NASIL YAPILIR - EVDE AYVALIK TOSTU YAPIMI
Bir tost deyip geçmeyin. Güzel tost yapmak önemlidir. Acıkıp
hızlıca bir şeyler yemek durumunda kaldığımızda başvurduğumuz ilk ikili genelde
tost-ayran değil mi? Gerçi bizim Yamak
efendi tost-limonata ikilisine bayılır ama kendisi bu aralar ortada
olmadığından bugünkü lezzeti kaçıracak, kendi bilir. Şimdi size şöyle güzel bir Ayvalık Tostu
tarifi vereyim:
Bir kişilik tost için Malzemeler:
2 dilim köy ekmeği
(markerlerde poşette satılıyor, dilimleri büyük
büyüktür. Ayvalık Tostu yaparken büyük
dilim kullanacağımız için köy ekmeği tercih ettik)
4 ince dilim kaşar peyniri
2 sosis
4 dilim sucuk
4 dilim salam
1 çay kaşığı zeytin ezmesi
1/2 domates
1/2 domates
4-5 çorba kaşığı Rus salatası
2-3 adet salatalık turşusu
Bir çorba kaşığı sıvıyağ
Bu malzemelerin hepsi zaten kendinden tuzlu olduğu için
ayrıca tuz ekmeyi pek tavsiye etmiyoruz.
Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır – Ayvalık Tostu Yapılışı
Önce sosisi, salamı ve sucukları piyaz (jülyen) kesin.
Salatalık turşusunu uzunlamasına, domatesi de halka halka
kesin.
Bir tavada sıvıyağı ısıtıp sosis, salam ve sucuğu sırayla soteleyin.
(hepsini birden tavaya atmayın. Önce sosisleri yapın, tavadan alın, sonra
salamı soteleyin alın, en son da sucukları soteleyip tavadan alın).
Bu arada tost makinesinde ekmek dilimlerini 2-3 dakika kadar
ısıtın. Ekmek dilimlerine zeytinezmesi sürün.
Sonra bir dilimin üzerine sırası ile aşağıdakileri üst üste yerleştirin:
1.
Kaşar dilimleri
2.
Sosis
3.
Salam
4.
Sucuk
5.
Rus salatası
6.
Turşu
7.
Domates
Şimdi diğer dilimi de üzerine kapayıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder