indirdik


6 Mayıs 2012 Pazar

BALIK ETİ MARİNASYONU - TERBİYESİ

BALIK ETİ TERBİYESİ - MARİNE - BALIK ETİ MARİNASYONU

Geçtiğimiz Pazar günü uygulamalı marinasyon tarifi olarak; "Tavuk Eti Marinasyonu" 'nu yayınlamıştık.
Bu hafta ise; balık etlerinde yaygın olarak kullanılan terbiyeleme yönteminden bahsedeceğim.

Izgara veya fırın yapacağınız balığı bir gün önceden marine etmek balığı  lezzetini arttırır ve daha yumuşak olmasını sağlar. 

Balıklarda temel olarak terbiye işlemi için kullanılan malzemeler; limon, soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve defne yaprağıdır.

Şimdi size, benim de fileto ızgara balıklarda genellikle kullandığım terbiyelerden birini vereyim.

Malzemeler:
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
5 adet tane karabiber
1/4 çay bardağı limon suyu
1/4 çay bardağı portakal suyu
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
Yarım soğan
4-5 adet rezene yaprağı


Fileto olarak hazırlanmış balık etini bu karışımın içinde en az 2 en çok 24 saat bekletmelisiniz. Bekletme işlemi satın aldığınız balığın cinsine ve kesim kalınlığına göre değişiklik göstermelidir. 


Çipura, levrek ve dil gibi görece yumuşak etli balıkları terbiyeledikten sonra, 2 saat dolapta ağzı kapalı bir kap içinde bekletmek yeterli olur. Somon, palamut, kılıç balığı gibi daha sert etli balıkları ise, bir önceki geceden marine edip dolapta bekletmek daha faydalı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder