indirdik


29 Nisan 2012 Pazar

TAVUK ETİ MARİNASYONU - TERBİYESİ

TAVUK ETİ TERBİYESİ - MARİNE - TAVUK ETİ MARİNASYONU

Geçtiğimiz Pazar günü uygulamalı marinasyon tarifi olarak; "Kırmızı Et Marinasyonu" 'nu yayınlamıştık.
Bu hafta ise; tavuk etlerinde yaygın olarak kullanılan, benim de sıklıkla ve beğenerek uyguladığım bir terbiyeleme yönteminden bahsedeceğim.

Malzemeler
1/2 çay fincanı sızma zeytinyağı 
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen
1 çay kaşığı kıyılmış taze biberiye
1 çay kaşığı kıyılmış taze kekik
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tza çekilmiş karabiber
yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:
zeytinyağını, limon suyunu, elma sirkesini, fesleğen, maydanoz, biberiye, kekik, sarımsak, karabiber ve tuzu bir kasede çırpın.  Tavuk etlerini bu sosa yatırıp 8 saat kadar dinlendirin.

Bu marinasyon özellikle tavuk göğsünü yumuşatmak için güzel bir tariftir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder