indirdik


30 Nisan 2012 Pazartesi

BAHARATLI CİPSE BULANMIŞ FIRINDA ÇITIR TAVUK TARİFİ - FIRINDA HAFİF VE LEZZETLİ ÇITIR TAVUK NASIL YAPILIR

FIRINDA SAĞLIKLI VE LEZZETLİ ÇITIR TAVUK TARİFİ - EVDE FIRINDA CİPSLİ ÇITIR TAVUK YAPILIŞI - NASIL YAPILIR?

Dün akşam Şef'imin neşesi yerindeydi. "Gelin size güzel bir yemek yapayım, böyle tavuk yememişsinizdir" dedi ve mutfakta işe koyuldu.  Gerçekten değişik, hafif ve lezzetli oldu.  Hemen tarifini vereyim size;

Neşeli Şef Usulü Fırında Çıtır Tavuk Tarifi için gerekli malzemeler:

4 parça tavuk kalça
1 paket baharatlı patates cipsi (En büyük boy - damak zevkinize göre!!!)
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı soya sosu
tuz - karabiber - kırmızı biber - kekik - biberiye

Neşeli Şef Usulü Fırında Çıtır Tavuk Yapılışı:

Önce tavukları bıçakla açıp, inceltin. Daha sonra; 
süt, yoğurt, zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber, kekik, biberiye ve soya sosu ile marine edip, ağzı kapalı bir kapta en az 1 saat dolapta dinlendirmek üzere bekletin.

Bu işlem bitince baharatlı cipsleri bir kaba döküp elinizle iyice ufalayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin.
Tavukları cipse arkalı önlü iyice bulayıp tepsiye dizin.
Bir kaşık yardımı ile tavukların üstüne pişerken fırında kurumamaları için, göz kararı, yoğurt ve süt karışımından gezdirin.
180-200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

İşte bu kadar, kızartma yapmadan, en hafif şekilde hazırlanmış çıtır tavuk hazırdır!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder