Şimdi Levrek zamanı! Neşeli Şef’ imin defterinden sizler için
hafif, hazırlaması kolay ve lezzetli bir levrek tarifi veriyorum. Neşeli Şef’ im en son yaptığında önce “ben
makarna isterim” diye itiraz etmiştim ama tadına baktıktan sonra parmaklarımı
yedim. Bütün akşam kedi gibi yalandım
durdum. Neşeli Şef’im! Yine kağıtta
levrek isterim!
Kağıtta
Levrek nasıl yapılır – Kağıtta Levrek Tarifi
4 adet levrek filetosu (2 adet levrek balığı)
2 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
4 defne yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
12 adet karabiber tanesi
12 adet tane biberiye
4 diş sarımsak
2 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
4 defne yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
12 adet karabiber tanesi
12 adet tane biberiye
4 diş sarımsak
4 halka dilim limon
isteğe bağlı - yeşil çarliston biber
Deniz tuzu
Önce soğanları piyaz kesin ve tavada biraz yağ ile hafif öldürün.
Deniz tuzu
Önce soğanları piyaz kesin ve tavada biraz yağ ile hafif öldürün.
Domatesleri küp küp kesin.
Yağlı fırın kağıdından 4 parça kesin
(içine malzemeleri koyduktan sonra zarf gibi kapatacaksınız, o yüzden kağıtları
biraz büyük keserseniz daha rahat olur).
Şimdi, her bir kağıdın ortasına soğanın yarısını koyun.
Üzerine balık filetosunu yerleştirin.
Üzerine kalan soğanı, domatesi, çekilmiş deniz tuzunu, 3 adet tane
karabiberi, 3 adet tane biberiyeyi, 1 halka dilim limonu, 1 adet defne yaprağını ve ikiye bölünmüş olarak sarımsağı - ve isterseniz küçük kesilmiş çarliston biberleri - koyun.
Yarım çay bardağı zeytinyağını da eşit miktarda
dört parçanın üzerine gezdirin.
Şimdi kağıtları zarf gibi kapatıp fırın
tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece
fırında 20 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder