indirdik


8 Mayıs 2012 Salı

MEZGİT BUĞULAMA TARİFİ

MEZGİT BUĞULAMA NASIL YAPILIR

Madem deniz ürünlerinden başladık, bugün de yine balıklardan devam edelim ve sayfaları çevirelim.  Bakalım Neşeli Şef’ im hangi balıklardan pişirimiş?
Hah!  İşte mezgit buğulama!  Şef’ imin hafif ama leziz tariflerinden biri daha geliyor:

Mezgit Buğulama için  gerekli malzemeler
1 kilo mezgit
3 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan 2-3 diş sarımsak
3 adet yeşilbiber
1 kase kıyılmış maydanoz 
2 adet defneyaprağı
1 dal taze biberiye (yoksa kuru da olur)
yarım limon
yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
6-8 adet tane karabiber
1 bardak su

Mezgit Buğulama nasıl yapılır
Önce balıkları temizleyip yıkayın.
Genişçe ve yayvan bir tencereye önce balıkları dizin.
Domatesleri ve biberleri küçük küçük kesin.
Soğanları halka halka kesin.
Sarımsakları ikiye bölün
Limonu halka halka kesin
Dizilmiş mezgitlerin üzerine domatesleri, biberleri, soğanları ve ikiye bölünmüş sarımsakları ekleyin.
Maydanozu serpiştirin.
Biberiye, tuz ve tane karabiberleri atın.
Defne yaprağını ve limon dilimlerini de ekleyin.
Şimdi zeytinyağını gezdirin ve hepsinin üzerine de suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte 10-15 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder