indirdik


9 Mayıs 2012 Çarşamba

BARBUNYA TAVA TARİFİ – BARBUNYA TAVA NASIL YAPILIR


BARBUNYA TAVA TARİFİ – BARBUNYA TAVA NASIL YAPILIR

Bu haftayı deniz ürünleri haftası mı yapsak acaba?  Neşeli Şef’im az evvel elinde barbunya balıkları ile dolu bir  poşetle geldi.  Baktım kırmızı kırmızı balıklar...  “Şef’im bunlar nasıl pişirilir” dedim.  Meğer, barbunyanın en güzel tavası olurmuş.    Alayımmış kalem kağıdı da kendisi yaparken nasıl yaptığını yazayımmış.  Bu ne saadet!

İşte enfes Barbunya Tava Tarifi:
1 kilo barbunya balığı
2 su bardağı kızartmalık sıvı yağ
1 su bardağı un

Barbunya Tava nasıl yapılır:
Önce balıkları temizliyoruz.  Nasıl mı?
Balığın pullarını bıçağın kenarıyla kazıyıp, boynunu hafifçe enine doğru kesiyoruz ama kafasını koparmıyoruz.
Kestiğimiz yerden karnına doğru yarıp solungaçlarıyla bağırsaklarını çıkartıyoruz.
Soğuk su ile yıkıyoruz ve tuzlayıp 15-20 dakika kadar bekletiyoruz.
Şimdi de tezgaha unu döküp ve balıkları una buluyoruz (fazla unlanırsa silkeleyelim)
Tavada sıvı yağı kızıdırıyoruz, ve balığın iki tarafını da ters yüz ederek kızartıyoruz.
Önce kağıt havluya dizip fazla yağını alıyoruz,
Sonra da servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydanozla süsleyip afiyetle yiyoruz.
Hatta yanında roka ve kıvırcık salata da olsa şahane olur.
Peki barbunya tavanın yanında ne içilir ?  Aslında rakı meze eşliğinde içilse de, barbunya tava ile de içilir, güzel gider.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder