BARBUNYA
TAVA TARİFİ – BARBUNYA TAVA NASIL YAPILIR
Bu haftayı deniz ürünleri haftası mı
yapsak acaba? Neşeli Şef’im az evvel
elinde barbunya balıkları ile dolu bir
poşetle geldi. Baktım kırmızı
kırmızı balıklar... “Şef’im bunlar nasıl
pişirilir” dedim. Meğer, barbunyanın en
güzel tavası olurmuş. Alayımmış kalem
kağıdı da kendisi yaparken nasıl yaptığını yazayımmış. Bu ne saadet!
İşte
enfes Barbunya Tava Tarifi:
1 kilo barbunya balığı
2 su bardağı kızartmalık sıvı yağ
1 su bardağı un
Barbunya
Tava nasıl yapılır:
Önce balıkları temizliyoruz. Nasıl mı?
Balığın pullarını bıçağın kenarıyla
kazıyıp, boynunu hafifçe enine doğru kesiyoruz ama kafasını koparmıyoruz.
Kestiğimiz yerden karnına doğru yarıp
solungaçlarıyla bağırsaklarını çıkartıyoruz.
Soğuk su ile yıkıyoruz ve tuzlayıp 15-20
dakika kadar bekletiyoruz.
Şimdi de tezgaha unu döküp ve balıkları
una buluyoruz (fazla unlanırsa silkeleyelim)
Tavada sıvı yağı kızıdırıyoruz, ve
balığın iki tarafını da ters yüz ederek kızartıyoruz.
Önce kağıt havluya dizip fazla yağını
alıyoruz,
Sonra da servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydanozla süsleyip afiyetle yiyoruz.
Sonra da servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydanozla süsleyip afiyetle yiyoruz.
Hatta yanında roka ve kıvırcık salata da olsa şahane olur.
Peki barbunya tavanın yanında ne içilir
? Aslında rakı meze eşliğinde içilse de, barbunya tava ile de içilir, güzel
gider.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder