AMERİKAN MUTFAĞI – Muzlu Ekmek (Banana Bread) tarifi – Muzlu
Ekmek nasıl yapılır
Efendiiiim, gizli tarif defterinden bugün sizler için
yürütmüş olduğum lezzetin adı “muzlu ekmek”.
Amerika’ da pek meşhurmuş. Neşeli
Şef’in oralarda ne işi vardı ben de bilmiyorum ama şimdi sormayayım. Zaten defteri yine yürüttüğümü anlarsa beni
jülyen jülyen keser.
Neyse, biz neşemize bakalım ve dünya mutfaklarından
örnekler serimize devam edelim.
Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler
3 tane ham muz - ezilmiş
1 kahve fincanı erimiş tereyağ
1 çay fincanı toz şeker
1 çırpılmış yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1,5 – 2 çay fincanı tam buğday unu
Muzlu Ekmek – Banana Bread – Nasıl Yapılır
Muzları ezip püre haline getirelim.
Erimiş tereyağını püre halineki muzlara karıştıralım.
Şeker, yumurta ve vanilyayı da ekleyelim.
Kabartma tozu ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
Unu azar azar ve sürekli karıştırarak yedilerim (ki yopaklanma
olmasın)
Şimdi baton kek kalıbını yağlayıp karışımı dökelim ve 180
C önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirelim.
Pişip pişmediğini anlamak için kek yaparken kullandığımız
metodu kullanabiliriz.
Buna muzlu ekmek demişler ama daha çok sağlıklı bir muzlu
kek gibi.
İsterseniz yanında vanilyalı dondurma ile sıcak servis
edin, isterseniz çikolata sosu dökün.
İsterseniz de sade tüketin.
Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder