indirdik


9 Şubat 2012 Perşembe

PÜF NOKTASI - KEKİN PİŞTİĞİ NASIL ANLAŞILIR

KEKİN PİŞTİĞİ NASIL ANLAŞILIR

Pişme saatinin bitmesine yakın ya da bitince, keki fırından çıkarmadan bir kibrit çöpünü ya da kürdanı kekin kenarından biraz uzağa, hafif ortalara doğru, yarısına kadar batırın ve geri çekin.  

Eğer kibrit çöpüne ya da kürdana kek parçası yapışmamışsa, yani girdiği gibi temiz çıkmışsa kekiniz pişti demektir. 

Yoksa pişinceye kadar süreyi 5 ya da 10' ar dakika arttırın ve yukarıdaki pişme testini tekrarlayın.  Ama bunu yaparken kekinizi delik deşik etmemeye de dikkat edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder