indirdik


12 Mart 2012 Pazartesi

SERNİK TARİFİ (Polonya Peynirli Keki)

SERNİK TARİFİ (Polonya Peynirli Keki)

Şef’ imin gizli tarif defteri de defter değil resimli dünya atlası mübarek.  Rastgele bir sayfa açtım karşıma Polonya çıktı.   

Polonya’ yı bilirsiniz, Polka Dansları ile ünlüdür. 

Şef’ im de oralardan Sernik tarifini yazmış.  Aslında geçen gün mutfakta peynirli bir kek yapıyordu,  sanırım Sernik’ ti.  Yemeyeyim diye sakladı ama onu gözetlediğimin farkında değildi.  Su uyur Yamak uyumaz! Hele açsa hiç uyumaz! 
İşte karşınızda “Sernik” , ya da Polonya Peynirli Keki:

Aşağıdaki malzemeler ile yapacağız

4 kutu labne peyniri ya da 1 kilo lor peyniri
10 tane yumurta
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 portakal kabuğunun rendesi
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya

Peyniri, şekeri, yağı, yoğurtu ve yumurta sarılarını hep beraber mikser yardımı ile çırpalım.
Portakal kabuğu rendesini, üzümleri ve irmiği de bu peynirli karışıma ilave edelim.
Yumurtaların beyazlarını karbeyaz olup sertleşinceye kadar çırpalım.   Bunu yaparken telle çırpmak yerine, bir kolla çevrilen yumurta çırpıcıyı kullanabilirsiniz , daha kolay ve daha hızlı oluyor.   

Çırpılan yumurta beyazlarını da peynirli karışıma katalım ama aynı çikolatalı suflede yaptığımız gibi, alttan üste katlama yöntemi ile beyazları parçalamadan koyalım ve yavaşça karıştıralım.
Kek kalıbımızı yağlayalım ve dibine bir parça un serpelim ki kekimiz pişerken yapışmasın. Hazırladığımız karışımı hiç bekletmeden kek kabına boşaltalım ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirelim. 

Afiyet Olsun….



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder