FLAMBE NEDİR – FLAMBE NASIL YAPILIR
Fransızca
kökenli bir kelime olan Flambe’ nin anlamı “alevlendirme” demektir. Bu işlem genelde kanyak kullanılarak yapılır ve yiyeceklere güzel bir koku ve tat verir.
Flambe, kümes
hayvanları, deniz mahsulleri, tatlılar ve meyve sunumlarında kullanılır.
Flambe yaparken
dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:
Hiçbir zaman
alkolü doğrudan tavaya dökmeyin.
Çok fazla
alkol kullanırsanız yemeğin ya da tatlının lezzeti bozulur.
Flambe kepçe ile yapıldığında, kepçedeki alkolü uzun bir kibritle yakın ve
ondan sonra tavaya dökün.
Bir de, Flambe
yaparken tavayı hafif hafif sallayın ki alev tüm kaba yayılsın.
Flambe' de
esas olan, alkollü içeceğin tadı ve aromasının yemekte ya da tatlıda kalmasıdır.
Bu yüzden kullandığımız alkollü içeceğin çeşidine dikkat etmeliyiz.
Kırmızı meyve – portakal – mandalina – kayısı – şeftali – muz likörleri (meyve
flambeleri için)
Kanyak, rom ve viski(et, kümes hayvanları, deniz mahsülleri ve bazı tatlılar için)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder