indirdik


13 Mart 2012 Salı

FLAMBE NEDİR - FLAMBE NASIL HAZIRLANIR


FLAMBE NEDİR – FLAMBE NASIL YAPILIR

Fransızca kökenli bir kelime olan Flambe’ nin anlamı  “alevlendirme” demektir.  Bu işlem genelde kanyak kullanılarak yapılır ve yiyeceklere güzel bir koku ve tat verir.

Flambe, kümes hayvanları, deniz mahsulleri, tatlılar ve meyve sunumlarında kullanılır.
Flambe yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:

Hiçbir zaman alkolü doğrudan tavaya dökmeyin.
Çok fazla alkol kullanırsanız yemeğin ya da tatlının lezzeti bozulur.
Flambe kepçe ile yapıldığında, kepçedeki alkolü uzun bir kibritle yakın ve ondan sonra tavaya dökün.
Bir de, Flambe yaparken tavayı hafif hafif sallayın ki alev tüm kaba yayılsın.    

Flambe' de esas olan, alkollü içeceğin tadı ve aromasının yemekte ya da tatlıda kalmasıdır. Bu yüzden kullandığımız alkollü içeceğin çeşidine dikkat etmeliyiz.

Flambe yapımında şu içecekleri  kullanabiliriz: 
Kırmızı meyve portakal mandalina – kayısı – şeftali – muz likörleri (meyve flambeleri için) 
Kanyak, rom ve viski(et, kümes hayvanları, deniz mahsülleri ve bazı tatlılar için)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder