indirdik


7 Şubat 2012 Salı

ÇİKOLATALI SUFLE

ÇİKOLATALI SUFLE 

Malzemeler & Yapılışı:

1 su bardağı süt
yarım paket krema (yaklaşık 100 ml)
1,5 çorba kaşığı un
Bunların hepsini karıştırıp muhallebi kıvaına gelene kadar kaynatın.  kaynayınca 2-3 dakika daha üzeri göz göz oluncaya kadar kaynatın, altını söndürün ve bir kenarda ılımaya bırakın.

2 yumurta sarısı
1/3 su bardağı toz şeker
bunları da bir kapta karıştırın kenara koyun

1 paket bitter çikolata
100 ml krema
az miktarda süt (yarım çay bardağından daha az olabilir)
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bu malzemeleri kısık ateşte benmari usulü eritip karıştırın.

2 yumurtanın akı
1 tutam tuz
1-2 damla limon suyu
Bunları da karbeyaz ve katı olana kadar hızla çırpın.

Şimdiiiiii:
İlk başta yaptığınız muhallebinin  1/3 ünü ayırın ve yumurta sarısı karışımına ekleyin.  Burada  dikkat etmeniz gereken iki nokta var:
1) muhallebi çok ılık olsun ki, yumurta sarısını ekleyince pişmesin
2) muhallebiyi çooook yavaş ekleyin, birdenbire koymayın.
Sonra muhallebinin kalanını da yavaşça ekleyin, karıştırın.
Benmaride eritmiş olduğunuz çikolatalı karışımı da buraya ekleyip karıştırın
Karbeyaz yumurta aklarını da söndürmeden, çoook yavaş, alttan yukarı doğru katlar gibi karıştırarak ekleyin.  Yumurta aklarının hepsini birden bire koymayın, 3 parçada ekleyin.

Evet dostlar, işin çoğu bitti azı kaldı.  Fırını 220 C'ye ısıtalım.  Güveç kabını alalım, ister tek ve büyük bir kapta yapın, ister küçük küçük porsiyon kapların yapın, farketmez.  Güvecin için zeytin yağı ve tereyağını elinizle sürerek güzelce yağlayın ve 10-15 dakika buzdolabında soğutun.  Sonra kabın içini toz şeker ile kaplayın (fazla kaçan şekeri, kabı ters çevirerek altına hafifçe vurarak silkeleyebilirsiniz)
Şimdi sufle karışımını kabımıza koyabiliriz. Üzerine kaşıkla hafiiifçe bastırarak düzeltin.  Kabı sert bir zemine bir iki kere vurun (ama kuvvet denemesi yapmayın, güveç kabı sağlam kalsın), böylece içinde hava kabarcığı kalmaz.  En son üzerine bir iki parça da çikolata koyun.  20-25 dakika pişirin.  Fırından çıkarınca üzerine krema, pudra şekeri veya dondurma ya da badem fındık ve fıstık da ekleyebilirsiniz.

Size tavsiyem bunu tek başınıza yapın çünkü hepsini kendiniz yemek isteyeceksiniz, adı çikolatalı sufle ama yamak der ki: "bu olsa olsa mutluluk bombası olur"

afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder