Neşeli Şef bana ilk "çikolataları benmari ile erit" dediğinde "benmari" yi sarı saçlı güzel bir turist sanmıştım, hemen salona koştum, ismini seslendim "benmariiii benmariiii" , ve cevap neşe ile 46 numara ahşap sabo terliğin tabanından geldi. Kaşıma 28 dikiş attılar, sonra da Şef' im benmari' nin ne olduğunu anlattı:
Isıtılacak / ya da eritilecek madde cam ya da porselen bir kabın içine konur.
Sonra bu kap, kendisinden daha büyük ve içi sıcak su dolu olan başka bir kabın içine oturtulur. Bu daha büyük bir kase ya da derince bir tencere de olabilir.
Böylece, sıcak suyun içine oturtulan kasedeki yiyecekler yavaşça yumuşar ve kıvamlı bir eriyik haline gelir.
Bu yöntemle peynir, çikolata vs.... eritebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder