indirdik


6 Mart 2012 Salı

MEYVELİ KREP PASTA

Meyveli Krep Pasta

Aslında bizim Neşeli Şef'' in kalbi 46 numara sabolarından daha yumuşaktır.  Dün gece üşenmedi gitti şahane bir pasta yaptı, hem çikolatalı hem de meyveli!  Gerçi "yamak bu saatte bunu yesin, gece de kabusları görsün, ayağını denk alsın" da demiş olabilir ama ben yediğime bakarım.  Tadı güzelse ne ala....  Ama yiğidi öldür hakkını yeme, bizim Neşeli Şef taş pişirse yenir, sabolarını pişirse onu bile yerim.  O kadar güzel yemek yapar.  Neyse, kısa keseyim ve hemmen tarife geçeyim.  Hazır mısınız? 


Krep Malzemeleri

2 Bardak Süt
1 adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tutam Tuz
1 Tutam Şeker
Tereyağı ve Zeytinyağı (Tavada pişirme esnasında)

İç Malzemeler 


100 gr Bitter çikolata
Tereyağ
Çeşitli mevsim meyveleri
Bal

Süt ve yumurta çukur bir kapta karıştırılır. Karıştırma işlemi devam ederken, topaklanma olmasın diye yavaş yavaş un eklenir. Ardından sırası ile; tuz, şeker ve kabartma tozu eklenir. Karışım 10 - 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.

Krep tavasında veya teflon bir tavada 1 çay kaşığı tereyağ eritilir. 1 Çay kaşığı da zeytinyağı eklenip, tavanın kızması beklenir. Kızgın tavaya yaklaşık 1 kepçe kadar yumurtalı ve unlu karışımdan dökülerek, tavanın her yerine eşit dağılması sağlanır. 3-4 dk orta - yüksek ateşte yanmamasına dikkat ederek pişirilir. Üst taraf göz göz fokurdamaya başladığında, krepi çevirme vakti gelmiş demektir. Aynı işlem diğer tarafada uygulanarak krep yuvarlak bir borcama alınır.

Borcama alınan ilk krebin üstüne istenilen meyveler eklenir. Sonra, benmari usulü eritilen bitter çikolata ve terayağ karışımı da bu meyvelerin üstüne gezdirilir. Bu işleme krep yaklaşık 5 kat olana kadar devam edilmelidir.

En üst kattaki krebin üzerine bal ve eritilmiş tereyağ karışımı eklenerek lezzet arttırılır.

Neşeli Şef'in meyve karışımında kullanılmak üzere tavsiye ettiği meyveler; muz, armut, kivi, ve çilektir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder