Efendim, bugün de sizler için Şef’ imin gizli tarif defterinden “kopuk kurabiye tarifini” yürüttüm. Yapması çok kolay, yemesi daha da kolay. Çayın yanında de pek güzel gidiyor. Adı neden “kopuk” aşağıda anlatacağım.
Önce aşağıdaki malzemeleri toplayalım:
1 paket margarin (yarısı tereyağ, yarısı margarin de olabilir)
1 su bardağı şeker (pudra şekeri de olabilir)
2 adet yumurta
Aldığı kadar un (burada dikkat etmemiz gereken şey neydi? Hamur kulak memesi kıvamında olacak.)
1 paket kabartma tozu – 1 paket vanilya
1 bardak çekilmiş ceviz içi
2 avuç kuru üzüm
Şimdi,
Yağı yumuşatıp yoğurma kabına koyalım. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve şekeri ekleyelim, yumurtaları da kırıp güzelce mıncıklayıp birbirine
karıştıralım.
Ceviz ve kuru üzümleri ekleyip bir daha karıştıralım.
Sonra da yavaş yavaş un ekleyip kıvama gelene kadar
yoğuralım. Hangi kıvama gelinceye kadar? Tabii ki kulak memesi kıvamına!
Hamur hazırlandıktan sonra 15 dakika dinlendirelim, sonra fırın
tepsisini yağlayıp üzerine un serpelim (ki yapışmasın) ya da yağlı pişirme kağıdı da
döşeyebiliriz. İkisi de olur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tepsiye dizelim. Şekil vermeye gerek yok, kopardığımız gibi
tepsiye koyalım, zaten kurabiyenin adı bu
yüzden “kopuk”
Tepsiye dizme işlemi bitince, önceden ısıtılmış 170-180
derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyetle yiyelim.
Hem yiyelim hem ikram edelim.
Yamağa da ikram edelim.
Yamak aç, yamağın şekeri düştü.
Klavyeyi gofretten yapsalardı, zavallı yamak hem yazsaydı, hem yeseydi.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder