indirdik


7 Mart 2012 Çarşamba

KOPUK KURABİYE TARİFİ

Kopuk Kurabiye Tarifi
Efendim, bugün de sizler için Şef’ imin gizli tarif defterinden “kopuk kurabiye tarifini” yürüttüm.  Yapması çok kolay, yemesi daha da kolay. Çayın yanında de pek güzel gidiyor.  Adı neden “kopuk” aşağıda anlatacağım. 

Önce aşağıdaki malzemeleri toplayalım:
1 paket margarin (yarısı tereyağ, yarısı margarin de olabilir)
1 su bardağı şeker (pudra şekeri de olabilir)
2 adet yumurta
Aldığı kadar un  (burada dikkat etmemiz gereken şey neydi?  Hamur kulak memesi kıvamında olacak.) 
1 paket kabartma tozu – 1 paket vanilya
1 bardak çekilmiş ceviz içi
2 avuç kuru üzüm

Şimdi, 

Yağı yumuşatıp yoğurma kabına koyalım. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve şekeri ekleyelim, yumurtaları da kırıp güzelce mıncıklayıp birbirine karıştıralım.
Ceviz ve kuru üzümleri ekleyip bir daha karıştıralım.
Sonra da yavaş yavaş un ekleyip kıvama gelene kadar yoğuralım.  Hangi kıvama gelinceye kadar?   Tabii ki kulak memesi kıvamına!
Hamur hazırlandıktan sonra 15 dakika dinlendirelim, sonra fırın tepsisini yağlayıp üzerine un serpelim (ki yapışmasın)  ya da yağlı pişirme kağıdı da döşeyebiliriz.  İkisi de olur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tepsiye dizelim.  Şekil vermeye gerek yok, kopardığımız gibi tepsiye koyalım, zaten kurabiyenin adı bu yüzden “kopuk”
Tepsiye dizme işlemi bitince, önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyetle yiyelim.
Hem yiyelim hem ikram edelim.
Yamağa da ikram edelim.  
Yamak aç, yamağın şekeri düştü.  
Klavyeyi gofretten yapsalardı, zavallı yamak hem yazsaydı, hem yeseydi.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder