indirdik


23 Eylül 2013 Pazartesi

ERİKLİ KEK - TAM BUĞDAY UNUNDAN SAĞLIKLI PRATİK MÜRDÜM ERİKLİ KEK TARİFİ

SİYAH ERİKLİ PRATİK SAĞLIKLI MAYHOŞ KEK TARİFİ
Bugün sizlere lezzetli hem tatlı, hem de ekşimsi az şekerli, tam buğday unlu muhteşem bir kek tarifi verelim dedik. İşte malzemeler...
Malzemeler

Kuru Malzemeler:
2 Su Bardağı Tam Buğday Un
1 Tutam Tuz
1/4 Bardak Esmer Şeker
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya Tozu

Islak Malzemeler:
1/2 Bardak Yağsız Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Yumurta
1/4 Su Bardağı Zeytinyağı

10-15 Adet Orta Boy Siyah Erik (Mayhoş olanlardan)

Erikli Kekin Yapılışı

Önce yumurta ve şeker iyice çırpılır.  İçine kabartma tozu ve vanilya eklenir.  Sonra süt, sıvı yağ ilave edilir. 

Bir başka kapta elenmiş un, tuz ve tereyağı el ile iyice birbirlerine yedirilir.

Unlu karışım, yumurtalı karışıma eklenerek bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır. Elde edilecek bileşim ne çok cıvık ne de katı olamalıdır.  Karışım kabaracağından, derince bir  kek kalıbına alınır.

Ortadan ikiye kesilmiş siyah erikerin çekirdekleri çıkartılır.  Kabukları taban kısmına gelecek şekilde kenarlara dizilir.  Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 40 dakika, kek kabarana ve üstü esmerleşene kadar pişirilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder