indirdik


28 Şubat 2013 Perşembe

FIRINDA MAKARNA - PEYNİRLİ MAKARNA - FIRIN MAKARNA

FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA - LEZZETLİ MAKARNA TARİFLERİ - BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA -

Bugün sizlere vazgeçilmez enfes lezzetlerden makarnanın, en çekici halini sunalım istedik.  BEŞAMEL SOSLU PEYNİRLİ KAŞARLI FIRIN MAKARNA. Herzamanki gibi yine sağlıklı malzemelerle yaptık...

Malzemele
1 Paket kalın çubuk makarna 
2 Lt. kaynar su (makarnayı haşlamak için)
200 gr lor peyniri
150 gr Yarım yağlı beyaz peynir
Yarım Demet Maydonoz
Yarım Demet Dereotu
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tam buğday un
1,5 su bardağı light süt
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Üstü için 100- 150 gr kaşar rendesi
 
Yapılışı
Makarna kaynar tuzlu suda yaklaşık olarak 7 - 8 dakika kadar haşlanıp, süzülür. Diri kalması için yaklaşık bir soğuk su bardağı su ile yıkanır. Makarna fırına gireceğinden al dente denilen hafif dişe gelir dirilikte olmalıdır...
Makarnanın üstüne dökülecek beşamel sos için; bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ koyup eritilir, üzerine 2 yemek kaşığı dolusu un eklenip, pembeleşinceye kadar karıştırılır.  Ardından 1,5 su bardağı soğuk süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelmeye başlayınca ocaktan alınıp üstüne çırpılmış yumurta dökülüp ve ılımaya bırakılır.  
 
Makarnanın içine koyulacak peynirli harcın hazırlanması için bir kaseye peynirler ufalanır. İçlerine ince ince kıyılmış dereotu ve maydanoz eklenir. Yarım kahve fincanı süt katılır.  Tuz ve karabiber de konduktan sonra tüm malzemeler iyice karıştırılır.

Son olarak bir kapta beşamel sos, makarna ve peynirli harç birbirine iyice yedirilir.  Fırın tepsisine yayılan karışımın üstüne kaşar peyniri rendelenip, yaklaşık 200 C ye önceden ısıtılan fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder