indirdik


19 Şubat 2013 Salı

İSPANYA - SANGRIA NASIL YAPILIR - KIRMIZI ŞARAP İLE YAPILAN KOKTEYLLER

İSPANYOL MUTFAĞI – İSPANYOL İÇKİSİ – ŞARAPLI KOKTEYL TARİFLERİ – SANGRIA TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

Bugünkü tarifimiz sevilen bir İspanyol içkisi.  Yapılışı çok kolaydır, en fazla 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. Burada verdiğimiz temel sangria tariflerinden biri ama siz evinizdeki meyvelerle istediğiniz gibi çeşitlemeler yapabilirsiniz. 

Malzemeler:
3 su bardağı (ya da 75 CL lik bir şişe) kırmızı şarap
1 çorba kaşığı toz şeker
1 büyük portakalın suyu
1 büyük limonun suyu
İnce halkalar halinde kesilmiş 1 adet portakal
İnce halkalar halinde kesilmiş 1 adet limon
Kabukları soyulmuş ve küçük küçük kesilmiş 2 orta boy şeftali (şu ara şeftali olmadığından onun yerine elma koyabilirsiniz)
1 şişe sade maden sodası


Yapılışı:
Derin bir sürahiye; şarabı, toz şekeri, portakal ve limon suyunu, dilimlenmiş portakal ve limonu, küçük küçük kesilmiş şeftaliyi (ya da elmayı) koyup iyice karıştırın ve 5-6 saat buzdolabında bekletin.
Servis yapmadan hemen önce 1 şişe maden sodasını ekleyin.
Kokteyl bardaklarına buz küpleri koyup üzerine sangrianızı ekleyin ve servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder