İSPANYOL MUTFAĞI – İSPANYOL
İÇKİSİ – ŞARAPLI KOKTEYL TARİFLERİ – SANGRIA TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Bugünkü tarifimiz sevilen
bir İspanyol içkisi. Yapılışı çok kolaydır, en fazla 10 dakikada
hazırlayabilirsiniz. Burada verdiğimiz temel sangria tariflerinden biri ama siz
evinizdeki meyvelerle istediğiniz gibi çeşitlemeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
3 su bardağı (ya da 75
CL lik bir şişe) kırmızı şarap
1 çorba kaşığı toz şeker
1 büyük portakalın
suyu
1 büyük limonun suyu
İnce halkalar halinde
kesilmiş 1 adet portakal
İnce halkalar halinde
kesilmiş 1 adet limon
Kabukları soyulmuş ve
küçük küçük kesilmiş 2 orta boy şeftali (şu ara şeftali olmadığından onun yerine
elma koyabilirsiniz)
1 şişe sade maden
sodası
Yapılışı:
Derin bir sürahiye;
şarabı, toz şekeri, portakal ve limon suyunu, dilimlenmiş portakal ve limonu,
küçük küçük kesilmiş şeftaliyi (ya da elmayı) koyup iyice karıştırın ve 5-6
saat buzdolabında bekletin.
Servis yapmadan hemen
önce 1 şişe maden sodasını ekleyin.
Kokteyl bardaklarına
buz küpleri koyup üzerine sangrianızı ekleyin ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder