indirdik


7 Ocak 2013 Pazartesi

GÜVEÇTE KAŞARLI KÖFTE - FIRINDA KÖFTE TARİFİ - LEZZETLİ VE PRATİK KOLAY KÖFTE TARİFLERİ


FIRINDA KAŞARLI KÖFTE - FIRIN KÖFTE - KAŞARLI KÖFTE NASIL YAPILIR - KAŞARLIKÖFTE - KÖFTE TARİFLERİ - LEZZETLİ KÖFTELER - GÜVEÇTE KÖFTE

Bugün sizlere, bizim yamak efendinin favori yemeklerinden, GÜVEÇTE KAŞARLI KÖFTE tarifi verelim dedik.  İşin gerçeği ben de pek bi severim... Erimiş kaşarlar, fırında pişen domatesin saldığı hafif tatlı özsuyu ile bütünleşen enfes köfteler...

Buyurun bakalım....

Malzemeler: 
500 gr orta yağlı dana döş
2 ince dilim bayat ekmek içi (yağını tutmak için)
1 tatlı kaşığı buğday nişastası (suyunu tutmak için)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
karabiber - tuz
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber

Tarifi:
Kasapta iki kere çektirilen dana döş kıymanın içine; bayat ekmekler, buğday nişastası, kimyon, yenibahar, tuz ve karabiber eklenir.

Bunlar el ile iyice yoğurulduktan sonra, ince ince kıyılan soğan ve sarımsaklar tuz ile öldürülüp, etli karışıma eklenir. Buzdolabında en az 2 en çok 24 saat dinlendirmek üzere, üstü kapalı olarak bekletilir.

Bekletme işleminin ardından, kıymadan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp, el ile yassı bir şekil verlir.  Kızdırılmış ve yapışmaz bir tavada köfteler,  her bir yüzü yaklaşık 2 şer dakika olmak üzere kızartılır.

İster porsiyon şeklinde küçük boy, istenirse de daha büyük boy (ortaya servis edilmek üzere)  güveç kaplara köfteler yerleştirilir.  Üzerlerine dilimlenmiş domates ve kesilmiş biberler eklenir.

Fırınlama işleminden önce en son, hepsinin üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir. Önceden 180 C dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 10 dakika, kaşarlar kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder