indirdik


4 Aralık 2012 Salı

FIRINDA YUMURTALI ISPANAK - ISPANAK - YUMURTALI ISPANAK - ISPANAKLI KOLAY TARİFLER

YUMURTALI ISPANAK - FIRINDA ISPANAK - FIRINDA YUMURTA VE ISPANAK - YUMURTALI ISPANAK FIRINDA

Bugün sizlere Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetlerinden olan "Fırında Yumurtalı Ispanak" tarifi verelim dedik.  Yalnız klasik bir yemek olması ile değil aynı zamanda sağlıklı, pratik ve ekonomik oluşu ile de uzun yıllardır evlerimizde...

Bizim yamağın aslen ıspanakla arası yoktur.  Ama ne zaman Yumurtalı Ispanak yapsam, bir anda bitiverir fırının yanında... O kadar yani...!

Malzemeler:

500 gr Ispanak
Yarım Çay Bardağı Ilık Su
4 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Adet Orta Boy Soğan
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Yarım Su Bardağı Rendelenmiş Taze Kaşar
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Tuz
Karabiber

Tarifi

Ispanaklar bolca suda güzelce yıkanır, süzülür ve büyük bir bıçak yardımı ile parmak kalınlığında kesilir.  Derince bir tencerede, doğranmış ıspanaklar yarım çay bardağı ılık su ile haşlanır ve süzülür.

Tercihen derince bir wok tavada veya wok tava yok ise uygun bir küçük tencerede, piyaz doğranmış soğanlar kızdırılmış sıvıyağda pembeleşinceye kadar sotelenir. Salça ilave edilir. Ardından haşlanmış ıspanaklar konur.  Kimyon, tuz, karabiber ve pul biber eklenir.

Hazırlanan karışım bir borcama veya fırın tepsisine alınır.  4 adet yumurta, açılan çukurlara göz göz kırılır.  Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpilir.  Önceden ısıtılmış 200 C fırında yumurtalar pişene ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilip sıcak servis edilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder