indirdik


29 Kasım 2012 Perşembe

FIRINDA PATATESLİ KÖFTE - FIRINDA KÖFTE - FIRINDA PATATES - SALÇALI PATATES KÖFTE

TEPSİDE PATATESLİ KÖFTE TARİFİ - FIRINDA PATATES KÖFTE - FIRINDA KÖFTE - SALÇALI KÖFTE

Bugün sizlere yemek yemeyi çok istemeyen çocukların bile kolay kolay "Hayırrr.." diyemeyeceği, klasikleşmiş lezzetlerden, FIRINDA PATATESLİ KÖFTE tarifi verelim.

Malzemeler
Yarım Kg. Az Yağlı Dana Kıyma
3-4 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet İri Kuru Soğan
6-7 Adet İri Boy Patates
2-3 Adet İri Boy Domates
3-4 Adet Yeşil Biber (Çarliston)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Yenibahar
Tuz
1 Su Bardağı Ilık Su

Tarifi
Kıyma derin bir kaba alınır.  İncecik doğranmış soğanlar, soğuk suda yumuşatılan ekmek içleri, kimyon, karabiber ve tuz eklenip yoğurulur. Yoğurma işleminin ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Bu parçalara, avuç içinde yassı ve yuvarlak bir şekil verilir.

Fırın tepsisinin tamamı; önce bir adet soyulmuş, yıkanmış ve yuvarlak dilimler halinde kesilmiş patates ile yanına da bir köfte gelecek biçimde donatılır.

Domates salçası, ılık suda eritilir. İçine sıvıyağ eklenip, bu karışım tepsideki patatesli köftelerin üzerine gezdirilerek dökülür.  Yıkanmış kabukları soyulmadan yuvarlak biçiminde kesilmiş domatesler ve ortalarından ikiye kesilmiş biberler, tepsinin en üstüne gelecek şekilde yerleştirilir..

Önceden 200-220 C dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 - 45 dakika kontrollü bir biçimde, üzerleri kızarana kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder