indirdik


27 Kasım 2012 Salı

KARNABAHAR OGRATEN – MEVSİM SEBZELERİ İLE YAPILAN KOLAY YEMEK TARİFLERİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



KARNABAHAR OGRATEN – MEVSİM SEBZELERİ İLE YAPILAN KOLAY YEMEK TARİFLERİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


Bugünkü tarifimiz Karnabahar Ograten.  Ogratenin (au gratin) anlamı; rendelenmiş peynirle pişirilen demek.  Buyrun tarifimize geçelim…




Malzemeler:
1 adet karnabahar    
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Un
2 Bardak Süt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz – Karabiber 

Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve suyunu süzün.
Beşamel sosu yapmak için bir tencereye yağı koyup eritin.  Üzerine elenmiş unu ekleyip sürekli karıştırarak yağa iyice yedirin.
Unun rengi hafif sararıp şekli de kum gibi olduğunda sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
Karışım pürüzsüz bir krema kıvamına geldiğinde tuz – karabiber ekleyin.
Üstü göz göz olup kaynamaya başladığında ocaktan alın.
Bir borcama ya da fırın kabına karnabahar çiçeklerini yerleştirin.
Üzerine beşamel sosu dökün.  Kaşar peyniri rendesini de serpip fırına verin.
180 – 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder