KARNABAHAR OGRATEN – MEVSİM SEBZELERİ
İLE YAPILAN KOLAY YEMEK TARİFLERİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Bugünkü tarifimiz Karnabahar
Ograten. Ogratenin (au gratin) anlamı; rendelenmiş
peynirle pişirilen demek. Buyrun
tarifimize geçelim…
Malzemeler:
1 adet karnabahar
2 Yemek Kaşığı
Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Un
2 Bardak Süt
Yarım limonun suyu
2 Yemek Kaşığı Un
2 Bardak Süt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz – Karabiber
Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine
ayırıp tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve suyunu süzün.
Beşamel sosu yapmak için bir
tencereye yağı koyup eritin. Üzerine
elenmiş unu ekleyip sürekli karıştırarak yağa iyice yedirin.
Unun rengi hafif sararıp şekli
de kum gibi olduğunda sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
Karışım pürüzsüz bir krema
kıvamına geldiğinde tuz – karabiber ekleyin.
Üstü göz göz olup kaynamaya
başladığında ocaktan alın.
Bir borcama ya da fırın kabına karnabahar
çiçeklerini yerleştirin.
180 – 200 derece fırında
üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder