indirdik


26 Kasım 2012 Pazartesi

RAKI MEZELERİ - HİBEŞ - HİBEŞ TARİFİ - TAHİNLİ MEZELER


RAKI MEZELERİ - HİBEŞ - TAHİNLİ MEZELER - KOLAY RAKI MEZELERİ - SAĞLIKLI MEZELER

Bugün sizlere Antalya yöresine özgü olan tahin, limon, sarmısak ve kimyon ile basitçe yapılan; besleyici, bir o kadar da lezzetli, özellikle rakının yareni yöresel bir meze olan Hibeş tarifi verelim istedim.

Malzemeler

1 - 1,5 Su Bardağı Tahin
2 Limonun Suyu
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tatlı Toz Biber
1,5 Tatlı Kaşığı Kimyon
Yarım Kahve fincanı sızma zeytinyağı
3-4 Diş Sarmısak
Tuz
2 Adet Kornişon Turşu veya Salatalık Turşusu
Siyah Zeytin
Bir Tutam Maydanoz

Yapılışı
Derin bir kaseye kimyon, kırmızı pul biber, toz biber ve tahin koyulur. Önce limon suyu yavaş yavaş ve karıştırılarak eklenir.  Ardınan zeytinyağı ilave edilir. Kıvam hardal koyuluğunda olmalıdır. Eğer çok daha koyu olursa biraz ılık su ile açabilirsiniz...

Bir kesme tahtasının üzerinde satır veye bıçak yardımı ile incecik kıyılmış sarmısaklar ve tuz eklenir.

Servis esnasında kayık bir tabağa alınıp üstüne; çekirdekleri alınmış ve ortadan ikiye kesilmiş siyah zeytin, yuvarlak dilimler halinde kesilmiş salatalık turşusu ve ince ince kıyılmış maydanoz ile sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder