indirdik


7 Aralık 2012 Cuma

TERBİYELİ YOĞURTLU HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ – KOLAY DEĞİŞİK LEZZETLİ ÇORBA TARİFLERİ



TERBİYELİ HAVUÇ ÇORBASI – YOĞURTLU HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ – KOLAY DEĞİŞİK LEZZETLİ ÇORBA TARİFLERİ – RUMELİ USULÜ HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ - NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


 
Kış geldi, havalar soğudu, o yüzden içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba tarifi verelim dedik.  Bizim yamak efendi de pek sever.   Basit malzemeler ile yapılan leziz ve hafif bir çorbadır.



Malzemeler:
1-2 adet havuç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
4-5 su bardağı su
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı:
Havuçları yıkayın soyun ve rendeleyin.
Bir tencereye sıvıyağı koyup ısıtın ve rende havuçları hafifçe kavurun.
Suyu da ekleyip kaynatın.
Su kaynayınca arpa şehriyelerini de tencereye atın.
Başka bir kapta un ve yoğurdu hiç topak kalmayıncaya kadar çırpın.
Un topaklarını daha rahat ezmek için 2 çorba kaşığı su ile sulandırabilirsiniz.
Nane, kekik ve tuzu da unlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Arpa şehriyeler pişip yumuşayınca yoğurtlu karışımı yavaşça ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin.
Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.
Servis ederken üzerini maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder