TERBİYELİ
HAVUÇ ÇORBASI – YOĞURTLU HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ – KOLAY DEĞİŞİK LEZZETLİ ÇORBA
TARİFLERİ – RUMELİ USULÜ HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ - NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Kış geldi,
havalar soğudu, o yüzden içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba tarifi verelim
dedik. Bizim yamak efendi de pek sever. Basit malzemeler ile yapılan leziz ve hafif bir
çorbadır.
Malzemeler:
1-2 adet
havuç
1 çay
bardağı arpa şehriye
2 yemek
kaşığı un
1,5 çay
bardağı yoğurt
1 tatlı
kaşığı nane
1 tatlı
kaşığı kekik
4-5 su
bardağı su
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı:
Havuçları
yıkayın soyun ve rendeleyin.
Bir
tencereye sıvıyağı koyup ısıtın ve rende havuçları hafifçe kavurun.
Suyu da
ekleyip kaynatın.
Su
kaynayınca arpa şehriyelerini de tencereye atın.
Başka bir
kapta un ve yoğurdu hiç topak kalmayıncaya kadar çırpın.
Un
topaklarını daha rahat ezmek için 2 çorba kaşığı su ile sulandırabilirsiniz.
Nane, kekik
ve tuzu da unlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Arpa
şehriyeler pişip yumuşayınca yoğurtlu karışımı yavaşça ve sürekli karıştırarak
çorbaya ekleyin.
Bir taşım
kaynatıp ocağı kapatın.
Servis
ederken üzerini maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder