indirdik


27 Aralık 2012 Perşembe

EKŞİLİ PIRASA ÇORBASI - TERBİYELİ PIRASA ÇORBASI -


EKŞİLİ PIRASA ÇORBASI - TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI - KIŞ ÇORBASI - BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN TARİFLER - EKŞİLİ SEBZE ÇORBASI

Bu sıralar havalar pek bir soğuk! Yamak efendi sanırım işleri kaytarıp, soluğu köşedeki kahvede pişpirik oynayarak alıyor.  Kuşlar bana haber uçurmaz mı sandın obur Yamak? Ayağını denk al, sonun yakın olabilir...

Neyse efendim akşama 2 çuval patates, üstüne de tatlı niyetine eldivensiz 1 kasa kerevizi soyarsa, sanırım, ellerinin derdinden en az 3 gün pişpiriğe dermanı kalmayacaktır...

Neyse; bugün sizlere yine çok sağlıklı, besleyici ve bağışıklık sisteminin can dostu özel bir çorba tarifi verelim istedik.

Malzemeler
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Soğan
4 Diş Sarmısak
3 Adet  Sap Pırasa
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Adet kereviz
5 Su Bardağı Ilık Su
1 Adet Limonun Suyu
Tuz

Terbiye İçin;
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Light Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tam Buğday Unu

Sos İçin:
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Ev Yapımı Salça
 
Soğan, sarmısak ve  pırasa yemeklik olarak ince ince doğranır ve derince bir tencerecede 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile 1 - 2 dakika kadar sotelenir. Ardından küçük küpler halinde kesilmiş havuç, patates ve kereviz eklenir. Bir kaç dakika soteleme işlemine devam edilip, ılık su eklenir.  Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, daha sonra da orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi sürmelidir.
 
Sebzeler pişmeye yakın, ocaktaki ateş iyice kısılır.  Derin bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır. 2 - 3 çorba kaşığı tenceredeki sıcak sebze suyundan, karışımın kesilmesini önlemek için, unlu karışıma ilave edilir. Sonra bu unlu karışım tencereye yavaş yavaş ve gezdirilerek dökülür.   En son limon suyu ilave edilip yaklaşık 3 - 4 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır ve ocağın altı söndürülür.

Küçük bir sos tavasında tereyağı eritilip salça ve ardından kırmızı pulbiber ilave edilir. Servis tabaklarına alınan çorbanın üzerine tereyağlı sos gezdirilerek dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder