indirdik


26 Aralık 2012 Çarşamba

DOĞAL EV YAPIMI SUCUK TARİFİ - SUCUK EVDE NASIL YAPILIR

DOĞAL EV YAPIMI SUCUK - ORGANİK SUCUK - LEZZETLİ SAĞLIKLI SUCUK TARİFİ - EVDE KURUTULMUŞ SUCUK NASIL YAPILIR


Sabah Kahvaltısında tereyağda sucuklu yumurtaya kim hayır diyebilir?  Ya da ızgarada pişirip taze ekmek arası yapmak, kaşarlı sucuklu tost, mangalda sucuk, mmmm.....  Ama marketlerden aldığımız sucuklar ne kadar sağlıklı bilmiyoruz, içlerinde tavuk kemiği vs.. gibi karışımlar, bol miktarda yağ, koruyucular var.  Marketten hazır sucuk almaktansa kendiniz evde yapabilirsiniz.  Hem içinde ne olduğunu bilirsiniz hem daha az yağlı olur, hem de bu kadar lezzetlisini nereden aldığınızı soranlara gururla "evde kendim yaptım" diyebilirsiniz.

Malzemeler
2 -3 Mt Kurutulmuş Sucukluk Bağırsak (Baharatçılarda Bulunur)
1,5 Kg. Yağlı Dana Kıyma (Döşten  veya Kaburgadan Olabilir. Toplamda et miktarının yaklaşık %20 si yağ olmalı. İstenirse 1 kg. yağlı dana kıyma ve 500 gr yağlı kuzu döş de kullanılabilir.)
3,5 Tatlı kaşığı Acı Kırmızı Tozbiber
1,5 Tatlı Kaşığı Sumak
3,5 Tatlı Kaşığı Tatlı Tozbiber
3    Tatlı kaşığı yeni bahar
4,5 Tatlı kaşığı kimyon
1 baş sarmısak (tuzla dövülmüş ve ince kıyılmış)
4,5 Tatlı Kaşığı karabiber
3,5 Tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı
İki kere çektirdiğiniz kıymaya; toz biber, yeni bahar, kimyon, karabiber ve sarımsakları eklenip iyice yoğurulur.  Karışım streçle kaplanıp en az 8 - 10 saat buzdolabında dinlendirilir.

Kuru bağısaklar ılık ve sirkeli suda 1 saat bekletilerek ıslatılır ve içi iyice sirkeli su ile temizlenir. Daha sonra geniş bir huni yardımı ile bağırsağın içi, sıkıca ve hiç hava almayacak biçimde doldurulur.

İstenilen ebatta kesilen sucuk, kuru ve serince bir ortamda yaklaşık 3 - 4 günde hazır olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder