indirdik


10 Ekim 2012 Çarşamba

KOLAY BÖREK TARİFLERİ – PASTIRMALI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ



KOLAY HAMUR İŞİ TARİFLERİ – KOLAY PASTIRMALI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


Bugün sizlere hazır yufka ile yapılan leziz ve kolay bir börek tarif vermek istiyorum.  Çay saatinde ikram edebileceğiniz gibi öğün olarak da tüketebilirsiniz.

Malzemeler:
3 yaprak yufka
12-14 ince dilim pastırma
12-14 ince dilim kaşar
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı kekik

Yufkaları ıslatmak için:
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı süt
1 yumurtanın sarısı
3/4 çay bardağı süt (fırına vermeden böreğin üzerine dökmek için)

Yapılışı:
Bir kapta ıslatma malzemelerini karıştırıp çırpın.
Fırın tepsisine ya da borcam bir tepsiye yağlı kağıt döşeyin.
İlk yaprak yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serin.
Yufkanın üzerine kaptaki karışımı sürün. 
Kalan iki yufkayı da kenarları dışarı sarkacak şekilde ve aralarına ıslatma karışımından sürerek yerleştirin.
En üstteki yufkanın sarkan kenarlarını üzerine katlayın (zarf gibi kapatın) ve yine karışımdan sürün.
Pastırmaların kenarından çemenlerini çıkarıp yufkanın üzerine dizin. 
Domatesleri ince halkalar halinde kesip onları da pastırmaların üzerine koyun.
Kekiği serpiştirin.
En üste kaşar peyniri dilimlerini dizin.
Şimdi diğer yufakaların sarkan kenarlarını sırayla ve hep üzerine karışımdan sürerek zarf gibi kapatın.
Böreği tepside dilimleyin ve kalan ıslatma karışımını böreğin üzerine eşit olarak dökün.
Fırına vermeden sütü de - özellikle kenarlara dökerek - gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 – 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder