KOLAY
HAMUR İŞİ TARİFLERİ – KOLAY PASTIRMALI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ – NASIL YAPILIR –
YAPILIŞI
Bugün sizlere hazır
yufka ile yapılan leziz ve kolay bir börek tarif vermek istiyorum. Çay saatinde ikram edebileceğiniz gibi öğün
olarak da tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
3 yaprak yufka
12-14 ince dilim pastırma
12-14 ince dilim kaşar
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı kekik
Yufkaları ıslatmak
için:
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı süt
1 yumurtanın sarısı
3/4 çay bardağı süt (fırına vermeden böreğin üzerine dökmek
için)
Yapılışı:
Bir kapta ıslatma malzemelerini karıştırıp çırpın.
Fırın tepsisine ya da borcam bir tepsiye yağlı kağıt
döşeyin.
İlk yaprak yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye
serin.
Yufkanın üzerine kaptaki karışımı sürün.
Kalan iki yufkayı da kenarları dışarı sarkacak şekilde ve aralarına
ıslatma karışımından sürerek yerleştirin.
En üstteki yufkanın sarkan kenarlarını üzerine katlayın
(zarf gibi kapatın) ve yine karışımdan sürün.
Pastırmaların kenarından çemenlerini çıkarıp yufkanın üzerine dizin.
Domatesleri ince halkalar halinde kesip onları da
pastırmaların üzerine koyun.
Kekiği serpiştirin.
En üste kaşar peyniri dilimlerini dizin.
Şimdi diğer yufakaların sarkan kenarlarını sırayla ve hep
üzerine karışımdan sürerek zarf gibi kapatın.
Böreği tepside dilimleyin ve kalan ıslatma karışımını
böreğin üzerine eşit olarak dökün.
Fırına vermeden sütü de - özellikle kenarlara dökerek
- gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 – 200 derece fırında 30-35 dakika
pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder