indirdik


9 Ekim 2012 Salı

DÜNYA MUTFAKLARI – İSPANYOL MUTFAĞI – KOLAY SOĞUK ÇORBA – GAZPACHO – GASPAÇO TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

İSPANYOL MUTFAĞI – GAZPACHO TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


Bugün size İspanyol mutfağından bir tarif vermek istiyorum.  Genelde domates ile yapılan soğuk bir çorbadır. 


Malzemeler:
1 kilo domates
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet salatalık
3-4 dilim ekmek (bayat ekmek kullanabilirsiniz)
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytğinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Domatesleri, salatalıkları yıkayıp kabuklarını soyun, küçük küpler halinde doğrayın.
Dolmalık biberi yıkayıp küçük küçük kesin. 
Soğanları yemeklik doğrayın.
Ekmekleri ıslatın, suyunu sıkın.
Derince bir kaba domates, salatalık, kırmızı biber, soğan ve ekmekleri koyup blenderden geçirin.
Sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyip tekrar blender ile iyice çırpın.
Tanecik kalmadığında bu karışımı cam ya da porselen bir kapta buzdolabına koyun ve soğutun.
Soğuduktan sonra, üzerine sarımsaklı zeytinyağı gezdirilmiş kızarmış esmer ekmek ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder