KOLAY BALIK YEMEKLERİ TARİFLERİ
– PALAMUT KÖFTESİ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Bugünkü tarifimiz palamut
köftesi. Balık mevsimi açıldığı için
balıklı tariflere devam edelim. Hem rakı
mezesi olarak sunabilirsiniz, hem de öğün olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet palamut
1 büyük boy kuru soğan
2 iri dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz – karabiber
(acı severseniz biraz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz)
Sıvıyağ (kızartmak için)
Yapılışı:
Önce balığın baştan kuyruğa karnını kesip içini iyice temizleyin. Baş ve kuyruk kısmını atın ve kalan gövde
kısmını soğuk tuzlu suda iyice yıkayın.
Temizlenmiş balığı tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayın. (balığı kaynar suyun içine atmayın. Su soğukken tencereye koyun, su ile beraber
kaynasın).
Haşlanan balık soğuyunca, derisini ve kılçıklarını temizleyin.
Soğanı rendeleyin.
Bir kabın içine ekmekleri ufalayın, soğan rendesini ekleyin, balık
etlerini küçük küçük didikleyerek koyun, maydanoz – kekik – tuz – karabiber (isterseniz
biraz da kırmızı biber) ekleyin ve yumurtayı da içine kırıp hepsini iyice yoğurun.
Kızgın yağda kızartın.
Kızarmış köfteleri servis etmeden önce bir kağıt havlu üzerine dizip
fazla yağı emdirin.
Taze roka yaprakları ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder