indirdik


11 Ekim 2012 Perşembe

KOLAY BALIK YEMEKLERİ TARİFLERİ – PALAMUT KÖFTESİ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



KOLAY BALIK YEMEKLERİ TARİFLERİ – PALAMUT KÖFTESİ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



 
Bugünkü tarifimiz palamut köftesi.  Balık mevsimi açıldığı için balıklı tariflere devam edelim.  Hem rakı mezesi olarak sunabilirsiniz, hem de öğün olarak tüketebilirsiniz.



Malzemeler:
1 adet palamut
1 büyük boy kuru soğan
2 iri dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz – karabiber
(acı severseniz biraz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz)
Sıvıyağ (kızartmak için)

Yapılışı:
Önce balığın baştan kuyruğa karnını kesip içini iyice temizleyin.  Baş ve kuyruk kısmını atın ve kalan gövde kısmını soğuk tuzlu suda iyice yıkayın.
Temizlenmiş balığı tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayın.  (balığı kaynar suyun içine atmayın.  Su soğukken tencereye koyun, su ile beraber kaynasın).
Haşlanan balık soğuyunca, derisini ve kılçıklarını temizleyin.
Soğanı rendeleyin.
Bir kabın içine ekmekleri ufalayın, soğan rendesini ekleyin, balık etlerini küçük küçük didikleyerek koyun, maydanoz – kekik – tuz – karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ekleyin ve yumurtayı da içine kırıp hepsini iyice yoğurun.
Bu karışımdan parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin.
Kızgın yağda kızartın.
Kızarmış köfteleri servis etmeden önce bir kağıt havlu üzerine dizip fazla yağı emdirin.
Taze roka yaprakları ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder