indirdik


12 Ekim 2012 Cuma

SOMON TAVA - KREMALI SOMON TARİFİ - SAĞLIKLI BALIK TARİFLERİ

KREMALI SOMON - PATATESLİ SOMON - SOMON TAVA - SOMON'UN EN LEZZETLİ BİÇİMİ - SOMON TARİFİ - SOMON SAĞLIKTIR...


Bugün sizlere sağlık için en faydalı balıklardan, Omega 3 zengini Somon Tava tarifi vermek istiyorum.  Hem lezzetli hem de sağlık dostu olan balıkların, özellikle kış aylarında taze olarak sık tüketilmesi çeşitli hastalıklara karşı doğal direnç sağlamaktadır.

Malzemeler (İki Kişilik Servis İçindir)
2 Adet 250 gr. Somon Madalyon
Yarım Su Bardağı Un
Yarım Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Deniz Tuzu
Taze Çekilmiş Karabiber
1 Tutam Limon Kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş ve arkasındaki beyaz kısmı alınmış)

Garnitür
Yarım Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Adet Kırmızı Soğan (Piyazlık Kesilmiş)
5 - 6 Adet Kabukları İle Haşlanmış Küçük Patates (Küp Küp Doğranmış)
1 Su Bardağı Krema
1 Su Bardağı Balık Suyu (Yoksa Su)
Deniz Tuz
Taze Çekilmiş Karabiber
1 Tutam Dereotu (ince ince kıyılmış)
1 Tutam Taze Soğan
Nar Ekşisi

Balığın Kızartılması
Tavaya ayçiçek yağı ve zeytinyağı eklenir, iyice kızdırılır.  Limon kabukları eklenip yaklaşık 5-10 saniye kadar çevirilir.  Her iki tarafı una bulanmış balıklar tavaya eklenir.  Balıkların her yüzü yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar kızartılır. Tuzu ve karabiberi eklenip tavadan alınırlar.

Garnitürün Hazırlanması
Tavaya sıvıyağ alınır ve iyice kızdırılır.  Soğanlar eklenip pembeleşinceye kadar kavurulur, üstüne tuz ve karabiber serpilir.  Patatesler eklenir.  Bir süre kavurma işlemine devam edildikten sonra tercihen balık suyu yoksa normal su ilave edilir.  Ardından krema eklenip orta ateşte kıvamlanana kadar yaklaşık 5 dakika kadar pişirilir.

Servise Hazırlık
Bir miktar hazırlanmış garnitür servis tabağının ortasına alınır.  Üstüne kızartılmış somon yerleştirilir.  Üstüne bir tutam incecik kıyılmış dereotu, renk verecek kadar nar ekşisi ve tabağın kenarlarına da bir tutam taze soğan serpiştirilip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder