indirdik


8 Ekim 2012 Pazartesi

KIYMALI PIRASA YEMEĞİ - TERBİYELİ PIRASA TARİFİ

KIYMALI HAVUÇLU PIRASA - PIRASA YEMEĞİ NASIL YAPILIR - TARİFİ

Bugün sizlere pırasanın belki de en lezzetli hali olan, kıymalı pırasa tarifini vermek istiyorum...

Malzemeler
1 Kg. Pırasa (Beyaz kısmı daha fazla olmalı)
1 Adet İrice Kuru Soğan
250 Gr. Taze Çekilmiş Az Yağlı Dana Kıyma
2 Adet Havuç
Yarım Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
4 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
2 Bardak Su
Tuz - Karabiber

Terbiyesi İçin
1 Yumurtanın Sarısı
Yarım Limon

Tereyağı tencerede eritilip, üzerine sıvıyağı eklenir.  Ardından tencereye eklenen kıyma 5 dakika kadar kavurulup, üstüne soğanlar, sarımsaklar ve havuçlar eklenir.  Soğanlar hafif renk değiştirinceye kadar kavurma işlemine devam edilir ve ardından salça eklenir.  1 - 2 dakika kadar salça karıştırılarak malzemelerin hepsine yedirilir.  Tuz ve karabiber eklendikten sonra pırasalar ilave edilir.

Pırasalar hafif yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırılarak yaklaşık 5 - 6 dakika kadar pişirilir.  Ardından su eklenerek kaynamaya bırakılır.  Tenceredeki su kaynayınca ocağın altı kısılarak, yaklaşık 20 dakika kadar daha pişirilmeye bırakılır.

Daha sonra küçükçe bir çukur kap içerisinde iyice çırpılmış yumurta sarısına, yarım limon suyu sıkılır.  Bu terbiyeye tencerenin dibinden alınan, 2 yemek kaşığı yemek suyu ilave edilip yavaşça tencereye dökülür.  Böylelikle terbiyenin ılınması sayesinde tencere içerisinde "kesilmesi" önlenmiş olur. Terbiye eklendikten sonra orta ateşte bir taşım kaynayana kadar pişirilip, yemek servise hazır hale getirilir.

2 yorum:

  1. Süper bir tarif. Bir pırasa yemeği bu kadar mı lezzetli olur... Ki evde soğan kalmadığını yemeği yapmadan hemen önce fark ettim, soğansız olmasına rağmen muhteşem oldu. Tarif için çok sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu guzel yorum icin tesekkurler. Begendiginize cok sevindik. Neseli gunler.

      Sil