indirdik


7 Ekim 2012 Pazar

ŞARAP MEZELERİ – DENİZ ÜRÜNLERİ ATIŞTIRMALIK TARİFLERİ – KARİDES KOKTEYL TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



ŞARAP MEZELERİ – DENİZ ÜRÜNLERİ ATIŞTIRMALIK TARİFLERİ – KARİDES KOKTEYL TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


Bugün de lezzetli bir atıştırmalık tarifimiz var. Karides Kokteyl, adı sizi yanıltmasın, yapılışı son derece kolaydır ve sağlıklı bir atıştırmalıktır.  Yanında ne içilir?  Onu da yazımın sonunda bulabilirsiniz.

Malzemeler:
8-10 adet haşlanmış karides (marketlerde dondurulmuş olarak bulabilirsiniz)
2 çorba kaşığı mayonaz
2 çorba kaşığı ketçap
Evde var ise 1 çorba kaşığı konyak (hazırda yoksa koymasanız da olur)
Tuz – karabiber
Limon dilimleri

Servis ederken:
Zeytinyağı
Sarımsak
Esmer ekmek dilimleri

Yapılışı:
Mayonez ve ketçapı bir kapta iyize karıştırın.
Var ise, konyağı ekleyin.  Tuz ve karabiber de serpip tekrar karıştırın.
Haşlanmış karidesleri küçük küçük kesin ve bu sosun içine ekleyip karıştırın ve limon dilimleri ile süsleyin.
Yanında, üzerine sarımsaklı zeytinyağı gezdirilmiş kızarmış esmer ekmek ile servis edin.
Peki, Karides Kokteylin yanında ne içilir?  Karides kokteyl ile beyaz şarap çok güzel gider, özellikle Riesling üzümlerinden yapılan dömisek beyaz şarap tavsiye edilir.

Yerli şaraplardan Doluca tarafından üretiliyor.   Merak edenler için Doluca Şarapları’ nın web sitesinde bilgi var:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder