KOLAY VE LEZZETLİ BALIKLI TARİFLER – HAMSİ YEMEKLERİ – HAMSİ KÖFTESİ
TARİFİ – NASIL YAPILIR - YAPILIŞI
Efendim, bugün de hamsiden devam edelim.
Hem lezzetli hem de kolay pişen bir balık olan hamsiyi kim sevmez! Bugünkü tarifimiz de hamsi köftesi…
Malzemeler:
Yarım kilo hamsi
2 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı mısır unu
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz – Karabiber
Yapılışı:
Önce hamsileri, kafalarından tutup içindeki
kılçık çıkacak biçimde çekerek temizleyin, kafalarını ve kuyruklarını da
ayırın, 2-3 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve bir kenara alıp süzün.
Hamsi etlerini küçücük doğrayın, ya da elinizle didikleyin. Aslında en güzeli iyi bir şef bıçağı ile kesme
tahtası üzerinde ince ince kıymasını çıkartmak.
Soğanı rendeleyin. Yumurtayı çırpın. Bayat ekmek içini ıslatıp elinizle
suyunu sıkın ve ufalayın.
Bir kapta hamsiyi, soğanı, maydanozu, ekmek içini – tuz karabiberi, çırpılmış
yumurtayı ve yarım çay bardağı mısır ununu karıştırıp yoğurun.
Bu karışımdan elinizle küçük toplar yapın, kalan mısır ununa bulayıp ve kızgın sıvıyağda kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder