ZEYTİNYAĞLI
BİBER DOLMASI TARİFİ – NASIL YAPILIR – KOLAY TARİF – YAPILIŞI
Dünkü tarifimizden sonra bugün de size zeytinyağlı biber dolmasının
kolay tarifini veriyorum. Aslında
ilerleyen günlerde bir sürprizim daha olacak, evde nasıl yoğurt yapılacağını anlatacağım. Şimdilik tarifimize dönelim…
Gerekli
Malzemeler:
1 kg. dolmalık yeşil biber
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı su (içi pişirmek için)
2 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
3-4 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 avuç ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı dolma baharı
Yarım limonun suyu
Tuz – karabiber
1,5 bardak sıcak su (dolmayı pişirmek için)
1 çay kaşığı toz şeker (dolmayı pişirmek için)
1 çay kaşığı toz şeker (dolmayı pişirmek için)
Zeytinyağlı
biber dolması nasıl yapılır – yapılışı:
Biberleri yıkayıp üstten kapaklarını kesin, çekirdeklerini
temizleyin.
Zeytinyağlı Dolma içinin
hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğrayın.
Pirinci yıkayıp sıcak suda ıslatın.
Tencerede bir çay bardağı zeytinyağını ısıtıp soğanları çok hafif pembeleşinceye
kadar kavurun.
Fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edin.
Fıstıklar da pembeleşince pirinci süzüp ilave edin ve biraz daha
kavurun.
Kuş üzümünü, tuzu, şekeri koyup 2 su bardağı suyu da ilave edip,
pirinçler suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
2 adet domatesi yıkayıp küçük küçük kesin.
2 adet domatesi yıkayıp küçük küçük kesin.
Pirinçler suyunu çekince, nane, dereotu, yenibahar, küçük kesilmiş domatesler ve limon suyunu da
ekleyip karıştırın.
Zeytinyağlı dolmanın pişirmek üzere
hazırlanışı:
Biberlerin içini yukarıda hazırladığınız harç ile doldurun.
Derince bir tencereye dolmaları dizin.
1,5 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı şeker ve bir çay bardağı zeytinyağını da karıştırıp tencereye
dökün.
Kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuk servis edin.
Servis ederken üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder