Bugün sizlere en sevilen yemeklerden biri olan etli biber dolması
tarifini vermek istiyorum. İlerleyen
günlerde de zeytinyağlı biber dolması tarifini vereceğim. (Bizim yamak efendinin favorisi zeytinyağlı
biber dolması. İşleri de iyice serdi, ne
tarif yazıyor, ne bulaşıkları yıkıyor, her iş bana kaldı. Neymiş efendim, kendisine tontoş dedim diye
gurur meselesi yapmış, gidip spor salonuna kaydolmuş. Hergün orada, ne yapıyor bilmiyorum. Yok, kilosunda bir değişiklik olsa içim
yanmayacak ama halen yarım dünya Yamak… Neyse bakalım alırım elbet ifadesini. Biz tarifimize geçelim)
Malzemeler:
1 kg. dolmalık yeşil biber
300 gr. dana/kuzu karışık kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
2 büyük boy domates
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Tuz – karabiber – 1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Soğanları ince ince yemeklik doğrayın.
Pirinçleri yıkayın, süzün.
Domatesleri incecik incecik kıyın.
Dolmalık biberleri yıkayın, tepelerini kapak gibi kesin ve
çekirdeklerini temizleyin. Kestiğiniz
kapakları atmayın, onları pişirirken kullanacağız.
Bir kapta:
kıymayı, soğanı, pirinci, domatesi, maydanozu, tuzu, karabiberi,
naneyi ve sıvıyağı karıştırarak dolmanın içini hazırlayın.
Dolmalık biberleri bu iç ile doldurun ve kestiğiniz kapakları
biberlerin üzerine kapatın.
Biberleri derince bir tencereye dizin.
Sıcak su ile domates salçasını karıştırın ve tencereye dökün.
Kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder