indirdik


1 Eylül 2012 Cumartesi

SOS TARİFLERİ - ET SOSLARI - DÜNYA MUTFAĞI - KÜBA MUTFAĞI - KÜBA SOSU TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

SOS TARİFLERİ - ET SOSLARI - KÜBA MUTFAĞI - KÜBA SOSU TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI 

Bugün sizlere tavuk, kırmızı et ve balık yemeklerinde sıkça kullanılan lezzetli bir sos tarifi vermek istiyorum.  Dünya mutfaklarından hem damak tadımıza uygun hem de değişik bir tat.  Buyrun efendim...

Küba sosu için gerekli malzemeler:
2 Adet Dolmalık Biber
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2 Çay Kaşığı Köy Tereyağı
4 Diş Sarmısak
2 Çay Kaşığı Beyaz Şarap (Yoksa üzüm sirkesi de olabilir)
2 Adet Rendelenmiş Domates
Tuz
Karabiber
Kekik

Küba sosu nasıl yapılır - yapılışı:
Bir tavada tereyağı eritilir.  Yemeklik olarak doğranmış soğanlar ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavurulur.  İnce kesilmiş biberler ilave edilir ve bir dakika daha kadar kavrulur.  En son domatesler de ilave edilerek birkaç dakika daha kavrulurlar.

Kavrulmuş tüm malzemeler bir miksere dökülüp yoğunca bir sos kıvamı elde edene kadar karıştırılır.

Hazırlanan sos; balık, tavuk veya kırmızı et üzerine konulduktan sonra ızgara olarak veya fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder