KOLAY
ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ – KIYMALI KABAK DOLMASI NASIL YAPILIR – KOLAY TARİF –
YAPILIŞI
Madem
dolmalardan gidiyoruz, sizler için bugünkü tarifimiz de en kolay tarifi ile etli
kabak dolması yapılışı…
Malzemeler:
4
adet kabak
1
orta boy kuru soğan
250
gr dana / kuzu karışık kıyma
1
kahve fincanı sıvıyağ
1
çay bardağı pirinç
1
avuç ince kıyılmış dereotu
1
yemek kaşığı domates salçası
Yarım
çay bardağından biraz az su (iç harc için)
1 su bardağı sıcak su (dolmayı pişirirken kullanmak için)
1 su bardağı sıcak su (dolmayı pişirirken kullanmak için)
1
çay kaşığı dolmabaharı
Tuz
- karabiber
Nasıl
yapılır – yapılışı:
Pirinci
yıkayıp sıcak ve tuzlu suda bekletin.
Kabakların
kabuğunu kabak oyacağının tırtıklı kenarı ile kazıyın.
Kabakların
tepesini kesin ve kabakları ikiye bölün.
Kabak
oyacağı ile kabakların içini – diplerini delmeden – oyun (çıkan içleri atmayın,
bir kenarda saklayıp kabak mücver yapmak için kullanabilirsiniz).
Dolmanın
içinin hazırlanışı:
Bir
kapta soğanı, kıymayı, salçayı, dereotunu, suyu, yarım kahve fincanı sıvıyağı,
tuz – karabiber ve dolma baharını karıştırıp yoğurun.
Pirinci
süzün ve kıymalı karışıma ekleyip karıştırın.
Dolmanın
pişirmek için hazırlanışı:
Yukarıda
hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
Kabakları
dik biçimde derince bir tencereye yerleştirin.
1
bardak sıcak su ve yarım kahve fincanı sıvıyağı karıştırıp tencereye dökün.
Kısık
ateşte kabaklar ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
(su
çok eksilirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz).
Sıcak
servis edin.
Etli / kıymalı kabak
dolmasının yanında ne yenir? Kabak dolmasının
yanında yoğurt çok güzel gider.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder