KOLAY TERBİYELİ
EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ – NASIL YAPILIR – EKŞİLİ KÖFTELİ ÇORBA YAPILIŞI
Bugünkü
tarifimiz kolay yapılışı ile terbiyeli ekşili köfte tarifi. İster yemek, isterseniz de çorba olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
250
gram dana/kuzu karışık kıyma
1
orta boy kuru soğan
Bir
avuç ince kıyılmış maydanoz
1,5
çay bardağı pirinç
1
yemek kaşığı tereyağ
Tuz
– karabiber
2
çay kaşığı kimyon
1
su bardağı kadar un
4
su bardağı su
Terbiyesi için:
1
limonun suyu
1
yumurta sarısı
Yapılışı:
Pirinci
yıkayın, süzün.
Soğanı
rendeleyin.
Bir
tepsiye unu yayın.
Yoğurma
kabında, kıyma, soğan, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp
iyice yoğurun.
Kıymadan
parçalar koparıp elinizle küçük toplar yapın.
Bu
küçük topları unlanmış tepsiye dizin ve tepsiyi ileri geri sallayarak
köftelerin unla kaplanmasını sağlayın.
Tencerede
tereyağını eritin, üzerine suyu koyun ve biraz tuz ekleyin.
Köfteleri
bu suya atıp orta ateşte 20-25 dakika pişirin.
Yemeğin
terbiyesini hazırlamak için başka bir kasede yumurta sarısını ve limon suyunu
çırpın.
Bu
terbiyeyi azar azar tencereye ilave edin ve eklerken yavaş yavaş karıştırın.
Terbiyeyi
karıştırdıktan sonra bir iki dakika daha pişirip tencereyi ateşten alın.
Sıcak
servis edin.
Dilerseniz servis ederken üzerini kırmızı biber ve kuru nane ile de süsleyebilirsiniz. Ya da küçük bir sahanda bir parça tereyağını kızdırıp, içine kuru nane, kırmızı biber ve biraz sumak ekleyip, bir iki çevirdikten sonra ateşten alıp yemeğin üzerinde gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder