indirdik


11 Eylül 2012 Salı

KOLAY TARİF - EV YAPIMI ELMA SİRKESİ TARİFİ – ELMA SİRKESİ EVDE KOLAY NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



KOLAY EV YAPIMI ELMA SİRKESİ TARİFİ – ELMA SİRKESİ EVDE NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


Bugün sizlere sağlık ve güzellik iksiri elma sirkesinin evde yapılış tarifini vermek istiyorum.  Elma sirkesinin pek çok kullanım alanı ve faydaları var.  İlerleyen günlerde bu kullanım yolları ve elma sirkesinin faydalarını sayfalarımızda bulabileceksiniz.

Malzemeler:
2 kilo şekerli elma
1 litre su

Yapılışı:
Elma sirkesi yaparken dikkat edilmesi gereken nokta kullanılacak elmaların tatlı elma olmasıdır.   O yüzden ham ya da ekşi yeşil elma yerine, şekeri bol kırmızı elma kullanın.
Elmaları yıkayın, kabuklarını ve çekirdeklerini ayırmadan küçük küçük doğrayın ve tencereye koyun.
Üzerine suyu da ekleyip komposto olana kadar kaynatın.
Komposto kıvamına gelince ateşten alıp cam bir kavanoza doldurun.
Kavanozun kapağını kapatmayın ki karışım hava alsın.
Kapak yerine kavanozun ağzını bir tülbent ya da  bez ile iyice örtün.
Bu kavanozu güneş almayan bir yerde oda sıcaklığında saklayın.
İki-üç günde bir karıştırıp tekrar üzerini tülbent ya da bez ile örtün.
Elma sirkesinin hazır olması ne kadar sürer?  5 ila 6 hafta içinde hazır olur.
5 ila 6 hafta kadar sonra kavanozdaki karışımın üzerinde beyaz bir tabaka oluştuğunda elma sirkesi olmuş demektir.
Kahve filtresi kağıdı yardımı ile sirkenizi süzüp şişelere doldurun ve ağzını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder