indirdik


15 Eylül 2012 Cumartesi

DÜNYA MUTFAĞINDAN MEZELER - HALEP MUTFAĞI - MUTABBAL TARİFİ - TAHİNLİ PATLICAN SALATASI - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

DÜNYA YEMEKLERİ  - MEZELER - HALEP MUTFAĞI - MUTABBAL TARİFİ - KOLAY TARİF - TAHİNLİ PATLICAN SALATASI , MEZESİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

Bugün sizlere Halep mutfağından güzel ve kolay bir meze tarifi vermek istiyorum.  Mutabbal ya da tahinli patlıcan salatası denir, ister meze olarak, isterseniz de salata olarak tüketebilirsiniz...

Malzemeler:
3 adet patlıcan
yarım su bardağı tahin
2 çorba kaşığı yoğurt
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
Kesme tahtası üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve çatalla ezin.
Kıyılmış patlıcanları bir kaseye alın ve tahin, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.
Servis tabağına yayıp düzeltin ve servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirin.
(not: dilerseniz kıyılmış patlıcanlarla diğer malzemeleri karıştırırken 2-3 diş rendelenmiş sarımsak  ekleyebilirsiniz.  Servis ederken de kırmızı biber, sumak serpebilirsiniz)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder