indirdik


18 Eylül 2012 Salı

DEĞİŞİK BİR ET YEMEĞİ TARİFİ - KOLAY TARİF - ETLİ YEŞİL ERİK YEMEĞİ TARİFİ – EKŞİ YEŞİL ERİKLİ KUŞBAŞI ET NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



ETLİ YEŞİL ERİK YEMEĞİ TARİFİ – EKŞİ YEŞİL ERİKLİ KUŞBAŞI ET NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



Bugün sizlere yeşil erikle yapılan bir et yemeği tarifi vermek istiyorum.


Malzemeler:
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 orta boy kuru soğan
200 gram dana / kuzu kuşbaşı et
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı ekşi yeşil erik
1 kahve fincanı bulgur
1 domates
1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
Tuz – karabiber - kimyon

Yapılışı:
Domatesi rendeleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Tencerede sıvıyağı ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı eti ekleyip kavurmaya devam edin.
Etler suyunu bırakıp tekrar çekince, tuz – karabiberi , bir tutam kimyonu, erikleri , bulguru ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte erikler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
(Pişirirken su çok azalırsa sıcak su takviyesi yapın ki dibi tutmasın)
Etler ve erikler yumuşayınca domates rendesini ekleyip 10 dakika kadar daha pişirin.
Servis ederken üzerine nane serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder