ETLİ YEŞİL ERİK YEMEĞİ TARİFİ – EKŞİ YEŞİL ERİKLİ KUŞBAŞI ET
NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Bugün sizlere yeşil erikle yapılan bir et yemeği tarifi
vermek istiyorum.
Malzemeler:
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 orta boy kuru soğan
200 gram dana / kuzu kuşbaşı et
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı ekşi yeşil erik
1 kahve fincanı bulgur
1 domates
1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
Tuz – karabiber - kimyon
Yapılışı:
Domatesi rendeleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Tencerede sıvıyağı ısıtıp soğanları pembeleşene kadar
kavurun.
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı eti ekleyip kavurmaya devam
edin.
Etler suyunu bırakıp tekrar çekince, tuz – karabiberi , bir
tutam kimyonu, erikleri , bulguru ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve kısık
ateşte erikler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
(Pişirirken su çok azalırsa sıcak su takviyesi yapın ki dibi
tutmasın)
Servis ederken üzerine nane serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder