indirdik


23 Eylül 2012 Pazar

EVDE YOĞURT NASIL YAPILIR - EV YAPIMI YOĞURT TARİFİ - KOLAY YOĞURT NASIL MAYALANIR - YAPILIŞI


EVDE YOĞURT NASIL YAPILIR - EV YAPIMI YOĞURT TARİFİ - KOLAY YOĞURT NASIL MAYALANIR - YAPILIŞI

Bugün sizlere sindirim sistemini koruyan, doğal bir antibiyotik sayılan, mide ve bağırsak hastalıklarından koruyan, cildi güzelleştiren ve bir kalsiyum deposu olan yoğurdun evde nasıl mayalanacağını anlatmak istiyorum.  Bir kere eliniz alıştı mı artık hazır yapılan yoğurtları almak istemeyeceksiniz.  İsterseniz sade isterseniz de meyva püresi ya da bal ile çeşnilendirebileceğiniz ev yapımı yoğurt tarifimize geçelim...

Malzemeler:
1 lt şişede günlük süt
1 Çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı: 
Sütü tercihen çelik bir tencerede kaynatın. Kaynatma esnasında 3-5 dakika karıştırınki süt havalansın. Süt kaynadıktan sonra altını iyice kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte, kaynamadan sadece sıcaklığını koruyacak biçimde pişirmeye devam edin. 

Kaynattığınız sütü mümkünse bir güveç kaba alın. Ilınmaya bıraktığınız sütü mayalamak için ideal ısısını elde etmek önemlidir. Bunun içim süte parmağınızı sokup 10 saniye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık oluşmuş demektir. 

Bir kasede ılık sütle ezdiğiniz oda ısısındaki yoğurdu, yavaşça süte katın ve karıştırın.  Sütün hava alması için üzerini bir süzgeçle örtün.

Mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile etrafını ve üzerini iyice sarın. 
Beş-altı saat sonra açın ve ağzı açık olarak buzdolabına kaldırın. Buzdolabında da en az 5-6 saat (hatta 1 gün daha iyi olur) dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Buzdolabında ne kadar uzun bekletirseniz yoğurdunuzun kıvamı da o kadar koyu olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder