indirdik


19 Eylül 2012 Çarşamba

ETLİ NOHUT YEMEĞİ - DÜDÜKLÜ TENCEREDE KOLAY ETLİ NOHUT TARİFİ

ETLİ NOHUT NASIL YAPILIR - DÜDÜKLÜDE NOHUT -  ETLİ NOHUT YEMEĞİ

Malzemeler

250 gr Kuşbaşı Koyun Eti
2 Su Bardağı Nohut
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı Pul Biber

Yapılışı

Nohutlar yıkandıktan sonra ılık ve tuzlu suda akşamdan ıslatılır. Sabaha iyice yıkanıp, durulanırlar. Düdüklü tencerede yaklaşık 5 - 7 dakika kadar haşlanır. Suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur.


Düdüklü tencerede tereyağ eritilir ve sıvıyağ eklenir. İnce ince doğranmış soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Yıkanmış, süzülmüş etler tencereye konur, rengi dönünceye kadar karıştırılarak pişirilir. Küp küp doğranmış  domates ve biber salçası eklenir, 1-2 dakika karıştırılır. Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur. Tuzu, biberi eklenir. Nohutların üstüne, nohutları yaklaşık yarım parmak geçecek miktarda, su eklenir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatır. Buhar verince düdük kapatılıp yaklaşık 10 - 12 dakika daha pişirilir.

5 yorum:

  1. Şimdi deniyorum tarifinizi, gayet kolay anlatmışsınız çok teşekkürler :)
    ben de muhtemelen payaşacağım blogumda.

    YanıtlaSil
  2. Umarım beğenirsiniz ve afiyetle yersiniz... Bizlerle paylaşmak istediğiniz tarifler olursa, adınızla blogumuzda seve seve yayınlarız... Neşeli Günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ayşe ben.Annem bunu nohutla kemikli eti birlikte düdüklüde haşlayarak yapar.Nohutun içine etin tadı iyice geçmiş oluyor.Sonra tencereye alıp sogan + yag kavurma olayını yapıp salçasını veriyor ve az bir müddet daha pişiriyor.Sizce bu yöntem yanlışmı?Tariflere bakınca herkes eti önce kavuruyor,bu şekilde nohutun içine etin lezzeti nüfus ediyormu?KAfam karıştı :(

      Sil
  3. Sevgili Ayşe Hn. yanlış ya da doğru göreceli kavramlardır. Tarifler hiçbir zaman değişmez kural değildir, yoruma ve değişikliklere açıktır. Mesele, damak lezzetini ortaya çıkartmak ise ve damak lezzeti de kişiden kişiye değişiyorsa yöntemde doğruluk ya da yanlışlıktan bahsedilemez. Esas olan, hangi yöntem ile yapılırsa yapılsın, sonuçtaki lezzetin sizin hoşunuza gitmesidir. Sorunuzun cevabına gelirsek: daha rahat bir sindirim ve nohutun diriliğini sağlamak için; önce nohutları tek başına haşlayıp, suyunu döküp, soğuk sudan geçirip, kabuklarını soyuyoruz. Ardından soğanları ve eti kavurup nohutları da ekleyip hep beraber pişiriyoruz. Bu durumda, zaten beraber piştikleri için etin aromasının yemeğe geçmemesi mümkün değil. Neşeli günler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Bende mesela bütün malzemelerini çiğden koyup,tencereyi kapatıyordum ve yarım saat yada 40 dk pişiriyordum,sizin verdiğiniz tarife göre haşlama tadı olmaz ama biraz daha uğraşırım :) Elinize sağlık,deneyeceğim tarifinizi,2 su bardağı nohut acaba kaç kişi için,yani kaç porsiyon çıkar acaba? Sevgiler,saygılar...

    YanıtlaSil