indirdik


23 Ağustos 2012 Perşembe

EV YAPIMI EN KOLAY SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ - YAPILIŞI - NASIL YAPILIR

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ - YAPILIŞI - NASIL YAPILIR 
(SOPA DE LENTIL PARA MONICA DE GIRONA- HOLA MONICA... :) )

Bugünkü tarifimiz, çokça ve sevilerek tüketilen kırımızı mercimek çorbası... 

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 limonun suyu
1,5 litre su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Sıvıyağ

Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 dilim bayat ekmek (küp küp doğranmış)
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
Soğanı yemeklik kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Mercimeği yıkayıp tencereye koyun.
Kimyonu, tuzu ve suyu ekleyip 25 dakika kısık ateşte pişirin.
Pişirdikten sonra el blenderı ile püre haline getirin.
Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
Blenderdan geçiridğiniz mercimekleri topaklanmaması için azar azar ilave edip karıştırın.
Bir taşım kaynatıp limon suyunu ilave edin.
Çorbanın kıvamı koyu ise 1 su badrağı sıcak su ile açabilirsiniz.
Tuzunu ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika kadar kaynatın.

Üzeri için:
Tereyağını küçük bir tavada kızıdırıp kırmızı biber ile karıştırın.
Küp küp kesilmiş bayat ekmekleri, üzerine sıvıyağ gezdirip, ister tost makinasında (fazla bastırmadan) isterseniz de fırında 10 dakika kadar pişirin.
Servisten hemen evvel çorbanın üzerine kırmızı biber sosunu döküp kıtır ekmeklerle birlikte servis yapın.

1 yorum:

  1. Thank you so much!!! Tomorrow night Xavi and me wil eat this fantastic Chorba!
    I'm writting the catalan onion soup for you!
    We miss you, lot of kisses from Girona.

    YanıtlaSil