indirdik


22 Ağustos 2012 Çarşamba

EV YAPIMI KOLAY İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

EV YAPIMI İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

Bugün sizlere çok sevilen bir lezzet olan geleneksel İşkembe Çorbası tarifi verelim dedik. 

Malzemeler
500 gr İşkembe
1 Çorba Kaşığı Tuz
2 Lt. Su (8 Su Bardağı)
2 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Çay Kaşığı Tuz
yıp,
Terbiyesi İçin

1 Yumurta
1 Limonun Suyu

Üzeri İçin
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Limonun Suyu
6 Diş Sarımsak (Ezilmiş)
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz biber


Yapılışı:
İşkembeyi bol suda yıkayın. 1 Yemek Kaşığı Tuz ile ovun tekrar yıkayın.  Cam bir kaba sütü koyun. İşkembeleri sütün içinde 2 saat bekletin (Yumuşaması için). Daha sonra işkembeleri yıkayıp kuşbaşı doğrayın. 2 litre sudan (8 Bardak) 2 bardak suyu ayırıp bir kenera koyun. Bir tencereye kalan suyu (6 bardak) ekleyip, işkembeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1,5 saat pişirin. Başka bir tencerede sıvıyağı kızdırıp, unu sararıncaya kadar kavurun. Ayırdığınız 2 bardak suyu da ekleyip topaklanma kalmayıncaya kadar karıştırıp, işkembeleri de suyu ile birlikte ilave edin. Tuzunu da ayarlayıp, kısık ateşte kaynatın. 

Terbiyesi:
Yumurta ve limonu bir kapta çırpın, bir kepçe işkembenin suyundan ekleyip birbirine iyice yedirin.  Terbiyeyi çorbaya döküp hızlı hızlı karıştırın. 10 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.

Üzeri ve Sosu İçin:
Bir tavada tereyağını eritin. Pul biberi ekleyip karıştırın ve hemen çorbanın üzerine dökün.  Ayrı bir kapta sirke, limon suyu, kırmızı toz biberi ve ezilmiş sarımsakları karıştırın.  Çorbayı servis ederken her kasenin üzerine 1 iki kaşık da sos ilave edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder