indirdik


24 Ağustos 2012 Cuma

TARHANA ÇORBASI TARİFİ - YAPILIŞI - NASIL YAPILIR

EV YAPIMI KOLAY KIYMALI TARHANA ÇORBASI TARİFİ - YAPILIŞI - NASIL YAPILIR

Madem çorbalardan gidiyoruz, bugün de sizlere tekerlemesi ile bilinen bir çorbanın tarifini veriyorum;

Tarhana tar tar
Boğazımı yırtar
Baklava kardeş
Gel beni kurtar

İşte karşınızda çok kolay yapılışı ile tarhana çorbası tarifi...

Malzemeler:
100 gram kıyma
3 çorba kaşığı tarhana
1,5 litre ılık su
2 adet orta boy kuru sopan
1 çay kalığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:
Ilık su ve tarhanayı bir kapta karıştırıp, tarhananın iyice çözülmesi için 15 dakika bekleyin.
Soğanları yemeklik doğrayıp tencerede kızdırdığınız sıvıyağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ekleyip karıştırın.  Kıyma suyunu bırakıp çekince tuzunu ve tarhanayı ekleyin.
Kısık ateşte sürekli karıştırıp, tarhana koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Fokurdamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp bir - iki dakika daha kaynatın ve altını kapatın.
Üzeri için tereyağını tavada kızdırıp pul biber ve kuru naneyi de ekleyin ve çorbanın üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder