indirdik


31 Temmuz 2012 Salı

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

ÇAY SAATİ İKRAMLIKLARI - MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ
Sizler için bugünkü tarifim, kolay yapılışı ile lezzetli mercimek köftesi.  Çay saatinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz gibi yemek sofrasında da meze olarak sunabilirsiniz.


MALZEMELER
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
5 Su Bardağı Sıcak Su
1 Su Bardağı İnce Bulgur
3 Kuru Soğan
2 sap taze soğan
Yarım Paket Margarin
1 Çay Kaşığı Kara Biber
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çorba Kaşığı Ev Yapımı Biber Salçası

YAPILIŞI
Mercimekleri yıkayıp, bir tencereye koyun.
Üzerine sıcak suyu, tuzu, kimyonu ekleyip karıştırın.
Çok kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin. 
Bulguru bir tepsiye koyup, üzerine pişmiş mercimekleri döküp karıştırın ardından üzerini örtüp, kenarda bekletin.
Soğanları yemeklik kıyın. Tavada erittiğiniz margarin ile kavurun. 
Biber salçasını da ekleyip bir kaç kere daha çevirin ve bu sosu da bulgurlu mercimeğin üzerine döküp karıştırın.  Yeşil soğanları incecik kıyın ve onu da ekleyip,  bulgurlar yumuşayana kadar yoğurun.
Yumuşadıktan sonra elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, hafif sıkarak köfte şekli verip, marul yaprakları üzerinde limon ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder