NEŞELİ ŞEF USULÜ KISIR TARİFİ – KISIR NASIL
YAPILIR – YAPILIŞI
Yamak günlerdir başımın etini yiyor, kısır da kısır
diye. Bari bu akşam yapayım da
susturayım. Kısırı yemek sofranızda salata / meze olarak da sunabilirsiniz.
Kısır yapmak için
gerekli malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
Sıcak su
Yarım demet taze soğan
Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Nar ekşisi
Kısır nasıl
yapılır – yapılışı:
Bulguru bir kaba koyun.
Bulgurun hizasında olacak kadar sıcak su ekleyin ve bulgurun
suyu iyice çekmesini bekleyin.
Taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.
Bulgur suyu çekince, içine:
Kıyılmış taze soğan, maydanoz, nane, domates ve biber
salçası, tuz, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Servis ederken üzerine nar ekşisi de
gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder