indirdik


2 Ağustos 2012 Perşembe

KISIR TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


NEŞELİ ŞEF USULÜ KISIR TARİFİ – KISIR NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

Yamak günlerdir başımın etini yiyor, kısır da kısır diye.  Bari bu akşam yapayım da susturayım.  Kısırı yemek sofranızda salata / meze olarak da sunabilirsiniz.

Kısır yapmak için gerekli malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
Sıcak su
Yarım demet taze soğan
Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Nar ekşisi

Kısır nasıl yapılır – yapılışı:
Bulguru bir kaba koyun.
Bulgurun hizasında olacak kadar sıcak su ekleyin ve bulgurun suyu iyice çekmesini bekleyin.
Taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.
Bulgur suyu çekince, içine:
Kıyılmış taze soğan, maydanoz, nane, domates ve biber salçası, tuz, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Servis ederken üzerine nar ekşisi de gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder