indirdik


23 Temmuz 2012 Pazartesi

KOLAY GÜLLAÇ TARİFİ – GÜLLAÇ TATLISI NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


KOLAY GÜLLAÇ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

Bugün de sizlere ramazan sofralarında aranan lezzetli tatlı güllaçın kolay bir tarifini vermek istiyorum:
 
Güllaç yapmak için gerekli malzemeler:
8 yaprak güllaç
2 litre süt
2 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş fındık, badem ya da ceviz 
1 kahve fincanı gülsuyu

Güllacın üzerini süslemek için - isteğe bağlı olarak aşağıdaki malzemelerden kullanabilirsiniz:
çekilmiş Antep fıstığı 
çekilmiş ceviz içi 
çekilmiş fındık
nar tanesi 
kiraz şekerlemesi (akide şekeri satan şekercilerde bulabilirsiniz)

Güllaç nasıl yapılır - yapılışı:
Sütü ve şekeri karıştırın ve tencerede ısıtın (ama kaynamasın, el değecek sıcaklıkta olması yeterli).
Süt ısınınca tencereyi ocaktan alın ve gül suyunu da ekleyin.
Yuvarlak bir tepsiye bir güllaç yaprağı koyun (parlak tarafı üstte kalsın).
Üzerine kepçe ile sütlü karışımdan gezdirin.
Sonra 3 yaprak güllacı daha aynı şekilde, her birini koyduktan sonra süztlü karışımdan gezdirerek üstüste koyun.  
4 kat bitince, en üstteki güllaç yaprağının üzerine çekilmiş badem / fındık / ceviz içini ve pudra şekerinin yarısını serpiştirin.
Üzerine kalan 4 güllaç yaprağını yine aralarına sütlü karışımdan gezdirerek yayın.
En üst kat güllaç yaprağının üzerine kalan pudra şekerini serpiştirin ve sütlü karışımın tamamını gezdirerek dökün.
Güllaç tatlısının üzerini isteğinize göre çekilmiş ceviz veya fındık içi veya çekilmiş antep fıstık ile süsleyin.  Ya da bunlara ek olarak nar taneleri ve kiraz şekerlemesi de serpiştirebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder